Forligspartier vil have svar om udskudt politiskole

Man kunne få den tanke, at Venstre-borgmestre skal tilgodeses, siger S om udskudt placering af politiskole.

En række kommuner har budt sig til, og en stribe eksisterende bygninger lever op til de krav, der stilles. Alligevel har regeringen valgt at udskyde beslutningen om, hvor i det vestlige Danmark, der skal ligge en ny politiskole.

Og det undrer Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, der kræver at få udleveret de dokumenter, der ligger til grund for udskydelsen.

- Det virker meget mærkeligt. Man kan få den tanke, at det handler om, at der er nogle af Venstres egne borgmestre, der skal tilfredsstilles et eller andet sted i landet, siger retsordfører Trine Bramsen (S).

Dansk Folkeparti frygter, at udskydelsen får konsekvenser for politiet.

- Vi kan ikke forstå, at det spørgsmål er udsat til efter sommerferien. Vi ønsker at diskutere det så hurtigt som muligt, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen.

- Vi havde en ambition om, at vi allerede kunne starte skolen op i 2017 for at kunne øge optaget på politiuddannelse, tilføjer han.

Begge partier fremhæver desuden, at udsættelsen skaber uvished i de kommuner, der har lagt billet ind på den nye politiskole.

Viborg Stifts Folkeblad skrev for nylig om et brev fra Rigspolitiet, der viste, at otte bygninger fordelt i syv jyske kommuner lever op til kriterierne for at huse en ny politiskole.

Men justitsminister Søren Pind (V) har skrevet til de 32 kommuner, der har meldt sig som interesserede, at regeringen overvejer at bygge nyt i stedet. Det undrer Trine Bramsen.

- Det er dyrt at bygge nyt, og det er der slet ikke afsat penge til, siger hun.

Det bekræfter Peter Kofod Poulsen.

- Vi så gerne, at man brugte eksisterende bygninger, fordi det er billigere, og fordi man hurtigere ville kunne komme i gang. Den anlægsramme, der er lavet for en ny politiskole på 100 millioner er simpelthen for lille til at bygge nyt, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer