Formand Pia: Svar så Folketinget, Carl

Efter beskyldninger om at Carl Holst forhaler samråd i Folketinget, kritiserer Folketingets formand nu forsvarsministeren

Formand for Folketinget opfordrer Carl Holst til at finde en dato i kalenderen. (Foto: Anthon Unger og Polfoto)
Formand for Folketinget opfordrer Carl Holst til at finde en dato i kalenderen. (Foto: Anthon Unger og Polfoto)

Rub så neglene!

Sådan lyder beskeden nu fra Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), til Carl Holst i sagen om hans brug af en offentligt betalt medarbejder i Region Syddanmark til sin private valgkamp.

Kjærsgaard skruer dermed op for kritikken af forsvarsministeren, der endnu ikke har givet lyd fra sig til Folketinget om, hvornår han kan deltage i et hastesamråd i sagen.

Trine Bramsen: Holst forhaler spindoktor-samråd

- Jeg synes, der skal svares. Og jeg synes, der skal svares hurtigt. Og jeg mener også, det er statsministerens opgave som chef for regeringen at sige til ministeren, at der skal altså være disciplin i forhold til de her ting, siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet.

Så du mener, at enten må Carl Holst handle, eller også må Lars Løkke?

- Det mener jeg i allerhøjeste grad. Det er dumt i en sag, der i forvejen er så dårlig for ministeren, at han ikke bare tager fat og siger, 'nu får vi det her på plads' på den ene eller den anden måde, lyder det fra Folketingsformanden, der overvejer at indføre faste svartider for ministre, så sager ikke mister deres aktualitet.

Ikke et pip

Tidligere på ugen fortalte Socialdemokraternes Trine Bramsen til Ekstra Bladet, at hun var ved at miste tålmodigheden med Carl Holst i spørgsmålet om, hvornår Folketingets partier kan få lejlighed til at spørge ind til den kontroversielle sag om den mulige brug af Christian Ingemann Nielsen som Holsts personlige assistent og valgkampsmedarbejder.

- Vi har ikke hørt så meget som et pip fra Forsvarsministeriet i den her sag, og vores tålmodighed bliver mindre time for time. Jeg har rykket mange gange uden at høre noget, lød det fra Trine Bramsen.

Forsvarsminister Carl Holst afviser over for Ekstra Bladet kritikken, da vi møder ham på Christiansborg efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn.

- Jeg er helt sikker på, at vi arbejder inden for de tidsrammer der er. Jeg er helt sikker på, at mit sekretariat bedst prøver at finde de tidspunkter, der skal til, siger Carl Holst.

Forsvarsministeren afviser i øvrigt at ville 'blande sig i Statsforvaltningens arbejde' i sagen og meddeler dermed, at han ikke af egen drift vil lægge de mails frem, som Christian Ingemann Nielsen inden for almindelig arbejdstid i regionen sendte fra en privat kampagne-gmail.