Formand sparket ud for hacking: Jeg er pure frifundet

Den tidligere formand for Liberal Alliance Ungdom blev ekskluderet for hacking, men politiet rejser ikke en sag, oplyser den tidligere formand, der ser sig selv som 'pure frifundet'

Tidligere LAU-formand Stefan Roy Frederiksen er efter et landsmøde blevet ekskluderet fra partiet. Polfoto: Joachim Adrian
Tidligere LAU-formand Stefan Roy Frederiksen er efter et landsmøde blevet ekskluderet fra partiet. Polfoto: Joachim Adrian

Beskyldninger om hacking og 'uretsmæssig overvågning' fik formanden for Liberal Alliances ungdomsparti smidt ud af partiet i februar.

Men nu er den ekskluderede formand, Stefan Roy Frederiksen renset for anklagerne ifølge ham selv, da Københavns Politi i følge ham ikke sigter ham i sagen.

- Jeg er pure frifundet, og jeg har ikke på noget tidspunkt været sigtet eller haft en politisag på mig. Jeg har været til en afhøring hos politiet, hvor jeg fik oplyst, at der ikke er nogen sigtelse mod mig, siger Stefan Roy Frederiksen.

Den tidligere formand føler sig derfor 'hængt ud offentligt' og udsat for et 'politisk karaktermord'.

- En mindre gruppe i partiet ville bare af med mig, og de har direkte løjet overfor medlemmerne, som derfor har truffet beslutning om at ekskludere mig på et forkert grundlag, fortæller den tidligere formand.

Mistænkt for hacking
Ekstra Bladet kunne tidligere på året fortælle, at Liberal Alliance havde suspenderet to medlemmer efter anklager om uretmæssig overvågning af LAU-medlemmers sociale konti. Der var også anklager om hacking af det trådløse netværk i ungdomspartiets lokaler på Frederiksberg.

I en pressemeddelelse fra ungdomspartiet lød det, at 'beskyldningerne mod Stefan Roy Frederiksen og et andet ledende medlem er underbygget af flere medlemmer, og vi har som ledelse derfor ikke andet valg end at suspendere dem.'

Dengang afviste Stefan Roy Frederiksen anklagerne, og på Facebook skrev han blandt andet:

'Der er i januar måned sidste år blevet tilgået informationer fra en computer, der har stået tændt og tilgængelig på sekretariatet. Dette er sagens kerne'.

Suspenderet formand går til modangreb: Ikke hold i hacking-anklage

Syv stemmer var afgørende
Stefan Roy Frederiksen forsøgte at få omstødt beslutningen om suspendering på et landsmøde i februar. 145 stemte for eksklusion, mens 138 ville have den omgjort. Dermed afgjorde syv stemmer formandens skæbne.

- Der blev oplæst en række anklager på landsmødet, hvor de blandt andet siger, at der er en politisag, hvor jeg er sigtet, siger Stefan Roy Frederiksen.

- Medlemmerne har fået en række fejlagtige oplysninger, og har derfor truffet en beslutning på et helt forkert grundlag, mener han.

Liberal Alliance Ungdom i mulig overvågningsskandale: Formand suspenderet

Den anden anklagede, Mathias Wehrsdorf, valgte modsat Stefan Roy Frederiksen at acceptere suspenderingen, og forsøgte derfor ikke at få sin sag omstødt på landsmødet.

Kold forsonings-skulder
Den ekskluderede formand vil nu forsøge at blive medlem af partiet igen.

- Jeg kan se dem i øjnene, men jeg ved ikke, om de kan se mig i øjnene. Men når man laver en fejl, så burde man følge op og gøre det godt igen, siger han.

- Jeg vil gerne være en del af ungdomspartiet, og jeg brænder for det liberale budskab, fortæller Stefan Roy.

Tanken om forsoning afvises umiddelbart af den nuværende formand for Liberal Alliance Ungdom, Søren Nielsen.

- Landsmødet har truffet en beslutning, efter at have hørt begge sider af sagen. Landsmødet bestemte, han ikke er velkommen i foreningen. Eftersom landsmødet er den højeste myndighed, så står den beslutning stadig i kraft, skriver Søren Nielsen i en sms.

Københavns Politi vil ikke udtale sig i sagen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive