Formands-uro i Venstre: Her er Løkkes reaktion

Balladen om Lars Løkkes efterfølger ulmer videre i Venstre efter Kristian Jensen-interview. - Jeg har det sådan, at en næstformand i Venstre, der ikke drømmer om at blive formand, han er ikke en rigtig næstformand, lyder Løkkes første reaktion

Lars Løkke Rasmussen møder pressen efter spørgetime i Folketinget. (Video: Ekstra Bladet)

Hele formiddagen har det på Christiansborg handlet om Løkkes fremtidige formands-afløser og et eventuelt kommende kampvalg, efter udenrigsminister Kristian Jensen i et interview med Jyllands-Posten i weekenden erklærede sig klar til at træde op 'på den øverste skammel' som Løkkes afløser, når den tid kommer.

For første gang svarer Lars Løkke nu på spørgsmål om Kristian Jensens udmelding.

- Jeg har det sådan, at en næstformand i Venstre, der ikke drømmer om at blive formand, han er ikke en rigtig næstformand. Jeg gik også og drømte om det, da jeg selv var det.

- Hver enkelt må gøre op med sig selv, hvor mange af sine drømme, man vil dele, lyder det fra Løkke, der ikke vil uddybe sit syn på Jensens udtalelser.

Tidligere i dag blev de første meldinger i sagen sendt af sted andre toneangivende Venstre-bosser. Således har både finansminister Claus Hjort Frederiksen, gruppeformand Søren Gade og politisk ordfører Jacob Ellemann-Jensen på hver sin måde tilkendegivet, at timingen i Kristian Jensens udmelding ikke hjælper ham selv.

- Det er ikke for smart, lød det eksempelvis tørt fra Claus Hjort Frederiksen før Venstres gruppemøde tirsdag.

Se også: Får tæv af Venstre-bosser: 'Ikke for smart, Kristian'

Formandsopgør
Usikkerheden om Venstres formandspost var som bekendt enorm, da Kristian Jensen og Lars Løkke var få øjeblikke fra at ende i kampvalg mod hinanden efter Ekstra Bladets afsløringer i 2014 af Løkkes tøjindkøb på Venstres regning.

Se også: Engell om formandssnak: Løkke opfører sig underskudsagtigt

FØLG UDVIKLINGEN LIVE PÅ EKSTRA BLADET TV

91 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere