Annonce:
Annonce:

Formandskrig på Borgen: Espersen i frontalangreb på LA

Dansk Folkepartis Søren Espersen finder det 'pinligt' og 'helt vildt', at Liberal Alliance kræver topskattelettelser for at pege på Pia Kjærsgaard som Folketingets formand

Søren Espersen (foto: Peter Hove Olesen)
Søren Espersen (foto: Peter Hove Olesen)
Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkepartis næstformand Søren Espersen langer nu voldsomt ud efter Liberal Alliance.

Espersen er fortørnet over, at LA's politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, på politiken.dk åbent kræver topskattelettelser for, at partiet vil pege på Pia Kjærsgaard som Folketingets formand. 

- Det er helt vildt. Jeg tror egentlig, at de vil sælge deres egen bedstemor, hvis de kunne få de der topskattelettelser, siger Søren Espersen til Ekstra Bladet.

DF'eren finder det 'meget ejendommeligt', at Liberal Alliance kræver politiske indrømmelser for at støtte Pia Kjærsgaard.

- Jeg må sige, at jeg synes, det begynder at blive lidt pinligt, at de kører på den her måde. Vi handler da ikke med sådan en post, siger han.

Får rød formand
Søren Espersen slår dermed fast med syvtommersøm, at Dansk Folkeparti under ingen omstændigheder går med til Liberal Alliances topskatte-krav.

- Hvis det er det, de vil, så får de dels ingen topskattelettelser, og de får en rød formand for Folketinget, siger han med henvisning til, at Helle Thorning sandsynligvis bliver formand, hvis LA ikke peger på Pia Kjærsgaard.

DF-næstformanden lægger ikke skjul på, at han finder det helt naturligt, at Pia Kjærsgaard bliver Folketingets kommende formand.

- Pia er repræsentant for det største parti i blå blok, som har regeringsmagten. Og det er helt naturligt, at det er det største parti, der leverer formanden, siger Søren Espersen og hæfter sig ved, at Lars Løkke støtter Pia Kjærsgaard som Folketingets kommende formand.

Efter planen skal posten besættes fredag ved middagstid.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: