Formue-chok: Så meget ejer de rige i DIN kommune

Der er kæmpe forskel på, hvor ulige danske kommune er. Se, hvor meget de 100 rigeste ejer, der hvor du bor

Strandvejen nord for København er blandt de mest klassiske velhaverkvarterer i Danmark. Den slanger sig også gennem nogle af landets mest ulige kommuner. Foto: Ritzau Scanpix
Strandvejen nord for København er blandt de mest klassiske velhaverkvarterer i Danmark. Den slanger sig også gennem nogle af landets mest ulige kommuner. Foto: Ritzau Scanpix

 

Ekstra Bladet Special er et kvalitetsstempel. Det er et nyt varemærke for vores allerbedste og mest grundige journalistik. Jeg synes, du skal læse med. I denne Special sætter vi fokus Mette Frederiksens sparekniv over for tusindvis af syge danskere, der er havnet i økonomisk kaos. Den kommende uge præsenterer vi hver dag et nyt offer.

Tjek de rige i DIN kommune nederst i artiklen

Der himmelvid forskel på, om du bor i Roskilde eller Rudersdal. I hvert fald, når det kommer til uligheden målt på indbyggernes formuer.

De 100 rigestes formue er i mange kommuner så enorm, at den klart overgår den fattigste halvdel af indbyggernes samlede formue i form opsparing, pension og ejendom.

Ekstra Bladet kan i dag fortælle om den voldsomme ulighed i danskernes formuer på baggrund af en ny analyse fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (det tidligere LO), der baserer deres undersøgelse på Danmarks Statistiks registerdata.

Og Rudersdal tager prisen som Danmarks i særklasse mest ulige kommune.

Her er de 100 rigestes formue på svimlende 33 mia. kroner. Det svarer til formuen hos 29.370 Rudersdal-borgere eller godt 70 pct. af alle voksne personer i kommunen.

Til sammenligning ejer de 100 rigeste roskildensere "blot" 3,8 mia. kroner. Det svarer til den samlede formuen hos 39 pct. af indbyggerne - i alt 26.260 borgere.

Toppen stikker af
Ekstra Bladet kan i dag fortælle, at de 100 rigeste danskeres formue så svimlende stor, at der skal hele 1,79 mio. almindelige danskeres fast ejendom, indestående i banken samt pensionsopsparing til, før man kan nå op på samme beløb.

På baggrund af en analyse fra FH (det tidligere LO), som har regnet danskernes formue ud fra Danmarks Statistiks registerdata står det klart, at de 100 rigestes samlede formue er på astronomiske 74,7 mia. kroner. Det svarer til den samlede formue for de 40,2 pct. fattigste i befolkningen - altså i alt 1.790.000 danskere.

Tjek de rige i DIN kommune i kortet herunder

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale