Forsvarsminister: Soldater er klar til at rykke til Mali

Forsvarsminister Peter Christensen (V) siger, at Forsvaret er rustet til at bidrage yderligere i Mali

Om det danske forsvar sender 250 soldater til Mali, som FN har anmodet Danmark om, vides endnu ikke.

Men Danmark er klar til at bidrage yderligere til missionen i Mali, siger forsvarsminister Peter Christensen (V) til Ritzau.

- Det konkrete bidrag har vi ikke taget stilling til endnu, men det er vigtigt for mig at understrege, at det danske forsvar er i fin stand til at levere og bidrage rundt omkring i verden.

- Dansk forsvar er eftertragtet, fordi det er et dygtigt og veltrimmet forsvar, siger Peter Christensen.

Selvom Forsvaret er under økonomisk pres og mangler ressourcer, er det ikke et problem med et bidrag, lyder det fra forsvarsministeren.

Hvis der er et politisk flertal for det, kan Forsvaret rykke ud.

- Ja, det vil dansk forsvar kunne og på samme måde, som vi i forvejen bidrager andre steder i verden, siger Peter Christensen.

FN har anmodet Danmark om at bidrage til missionen i Mali med et kompagni bestående af 20-30 pansrede lastvogne og omkring 250 soldater.

Både Venstre, Socialdemokraterne, Enhedslisten, De Radikale og Liberal Alliance ser positivt på at sende soldater af sted. DF og De Konservative er imod.

- Vores beslutning vil bero på anbefalinger fra forsvarschefen og dermed den militærfaglige indstilling. Ud fra det vil vi foretage en politisk prioritering af, hvor vi mener, at vores ressourcer gør mest gavn, siger Peter Christensen.

Chefen for FN's mission i Mali er den danske generalmajor Michael Lollesgaard. Ifølge Lollesgaard skal det danske kompagni være en del af en nyoprettet kampklar konvoj - en såkaldt Combat Convoy Battalion - på i alt 550 mand.

Forsvaret har ingen kommentarer, før der foreligger en politisk beslutning.

2 kommentarer
Vis kommentarer