Forsvarsministeren vraget af vælgerne - nu kommer han på hård mission

Forsvarsminister Peter Christensen (PC) vraget af vælgerne i Sønderjylland. Nu vil han stille op i Næstved

Peter Christen (til højre) fik gode råd af Carl Holst, da han afløste ham som forsvarsminister 30. september sidste år. (Foto: Jonas Olufson)
Peter Christen (til højre) fik gode råd af Carl Holst, da han afløste ham som forsvarsminister 30. september sidste år. (Foto: Jonas Olufson)

Forsvarsminister Peter Christensen (PC) kommer på en hård mission, når han ved det kommende folketingsvalg stiller op for Venstre i Næstved i Sjællands Storkreds.

Hvis Peter Christensen skal vælges, skal Venstre have fremgang ved valget, og det kan blive svært, når man kigger på de nuværende meningsmålinger.

Det er en enig kredsbestyrelse, der indstiller Peter Christensen som folketingskandidat ved et opstillingsmøde i Herlufmagle uden for Næstved på torsdag.

Vraget ved valget
Ved valget 18 juni sidste år blev Peter Christensen vraget af vælgerne i Sønderjylland. Han sagde dengang, at han ville stoppe i politik, men det ændrede han 30. september, da statsminister Lars Løkke Rasmussen opfordrede ham til at blive forsvarsminister efter Carl Holst.

Ved det valg fik Venstre valgt fem folketingsmedlemmer i Sjællands Storkreds - statsminister Lars Løkke Rasmussen, kirke- og kulturminister Bertel Haarder, Jacob Jensen, Marcus Knuth og Louise Schack Elholm.

Bertel genopstiller
Alle fem genopstiller ved det kommende valg.

Kirke- og kulturminister Bertel Haarder, 71 år, skriver via sin pressetalsmand i en mail til Ekstra Bladet, at han genopstiller i Greve-Solrød kredsen.

Dyrt for PC
Det kan blive dyrt for Peter Christensen, mener Louise Schack Elholm, der dels er valgt i Ringsted-Sorø kredsen og dels er næstformand i Venstres folketingsgruppe.

– Jeg er glad for, at Peter Christensen har fundet en valgkreds, og jeg håber meget, at han bliver valgt, for hvis det sker, vil det betyde, at vi får fremgang i Sjællands Storkreds, siger Louise Schack Elholm til Ekstra Bladet.

Bertel populær
Ved valget i 2015 blev hun valgt som det femte og sidste mandat for Venstre, mens Bertel Haarder blev valgt som nummer fire.

– Men det vil ændre sig ved det kommende valg, hvor jeg tror, at Bertel Haarder får et godt valg. Han er ifølge meningsmålingerne en af de mest populære ministre i regeringen.

Tre ’lokale’
– Så er vi tre, der er tæt knyttede til vores kredse.

– Jeg bor i Sorø og er opstillet i Ringsted-Sorø kredsen. Jacob Jensen bor ved Tølløse. Han er opstillet i Kalundborg og Odsherred. Så er der Marcus Knuth. Ved det seneste valg var han opstillet i Vordingborg. Han skifter nu til Guldborgsund. Han er vokset op på Knuthenborg Safaripark og har stor tilknytning til området, vurderer Louise Schack Elholm.

Sommerhus i Korsør
Selv om Peter Christensen er sønderjyde af fødsel og opvækst, så har han de seneste år fået sjællandsk jord under neglene, efter han har købt sommerhus ved Korsør, men hvis han skal tækkes vælgerne i Næstved, havde de nok hellere set, at han havde købt sommerhus i Karrebæksminde, der ligger i Næstved Kommune.

Tilbage i 2015 blev Peter Christensen udpeget til ny forsvarsminister. Se da Løkke præsenterede ham her

157 kommentarer
Vis kommentarer