Fortrudte TV2-trin: Danse-Morten erkender Twitter-brøler

I går var TV2-video værd at dele med offentligheden. I dag trækker Morten Østergaard i land

I Ekstra Bladets studie blev sagen om den omstridte trailer for tv-showet 'De største øjeblikke' tirsdag debatteret

Politikere og meningsdannere har hele dagen haft travlt med at tage atstand til TV2's terrordansevideo.

Heriblandt den radikale leder Morten Østergaard, der i videoen danser entusiastisk og fjollet rundt sammen med MØ, Johanne Schmidt-Nielsen og en række TV2-værter til megahittet 'Lean On'.

Videoen findes ikke længere på TV 2 Facebook-profil. TV TV 2 fjerner trailer efter kritik

TV TV 2-chef om tilbagetrukket trailer: 'Den er tiptop iorden'

Men i aftes var R-lederen anderledes stolt af sin deltagelse, han valgte nemlig at udbrede videoen til sin store følgerskare på Twitter.

Først delte han - såkaldt retweet - et link til videoen med sine over 28.000 følgere. Linket er nu, efter TV2's beslutning om at trække videoen, dødt.

Senere delte han et klip, hvor han giver den dansegas sammen med MØ.

Her dagen derpå melder tømmermændene sig hos partilederen.

- Det var en fejl, siger han til Ekstra Bladet, om sin beslutning om at retweete link til videoen.

Han har ikke yderligere kommentarer.

I Folketingssalen under spørgetimen med Lars Løkke havde Morten Østergaard dog overskud til at joke med sine nu fortrudte trin.

- Jeg er ligesom Hr. Uffe Elbæk en stor tilhænger af at danse igennem livet, men jeg tror, det seneste døgns begivenheder har gjort, at jeg også fremover vil foretrække at gøre det derhjemme.

Kan ikke stå indenfor
Mens R-lederen altså i aftes fandt det på sin plads at dele videoen med verdenen, så udtrykte han her til morgen igennem sin pressechef stor afsky ved redigeringen af videoen.

- Det er en video, som ikke repræsenterer det, vi sagde ja til at medvirke i. Og derfor kan vi ikke stå indenfor hverken indhold og udtryk. Tværtimod - det står helt for TV 2s regning. Havde vi kendt præmissen, var det blevet et pænt nej tak, lød det nu fra pressechefen for Radikale Venstre, Andreas Hemmeth, i en sms til Ekstra Bladet.

Morten Østergaard kan på ingen måde stå inde for den video, han medvirker. (Foto: Peter Hove Olesen) TV Morten Østergaard fortryder TV 2-video

Johanne Schmidt-Nielsen kræver, at TV 2 trækker videoen tilbage. (Foto: Jens Dresling) TV Johanne raser over TV 2-reklame: - Videoen er ærlig talt langt ude

30 kommentarer
Vis kommentarer