Frækt tilbud fra Vermund: Messerschmidt er velkommen hos Nye Borgerlige

- Morten er meget dygtig. Vores parti passer til ham, lyder det fra stifteren af det nye højrefløjsparti Pernille Vermund

Nu er der jo et parti, som passer til Morten, mener Pernille Vermund, der gerne ser Messerschmidt hos Nye Borgerlige. Foto: Ole Frederiksen/Stine Tidsvilde
Nu er der jo et parti, som passer til Morten, mener Pernille Vermund, der gerne ser Messerschmidt hos Nye Borgerlige. Foto: Ole Frederiksen/Stine Tidsvilde

Dansk Folkepartis langtidssyge stemmesluger Morten Messerschmidt er velkommen hos Nye Borgerlige, hvis han skulle få lyst til at partiskifte, når han vender tilbage til aktiv politik.

Det fastslår Pernille Vermund, som er formand og stifter for det nye højrefløjsparti, der stiller op ved næste Folketingsvalg.

Fredag kom det frem, at Morten Messerschmidt efter godt fem måneders sygdom forventer at raskmelde sig i løbet af april eller maj - og dermed genoptage sit arbejde i Europa-Parlamentet.

Se også: Messerschmidt på vej tilbage: Ansætter spindoktor

Pernille Vermund fortæller, at der ikke er nogle aktuelle drøftelser eller planer om et partiskifte. Men at de to har drøftet det overfladisk sidste sommer. 

- Han er meget velkommen hos Nye Borgerlige. Morten er en meget dygtig mand, og det er brandærgerligt, at der har været rod dernede (med EU-støtten til Meld og Feld, red.). Men uanset om han er DF’er, så er han hjertelig velkommen, siger Pernille Vermund.

- Han ville være velkommen hos dig?

- Ja, hvis han ellers har holdt styr på pengene. Jeg prikkede lidt til ham i sommer og sagde; nu er der jo et parti, som passer til dig. For du er jo ikke socialdemokrat. Og så sagde han nej; jeg er ikke socialdemokrat, men jeg er så konservativ, at jeg ikke skifter hest midt i vadestedet. Så medmindre han får sat stolen for døren, så tror jeg ikke at han skifter, forklarer Pernille Vermund.

Messerschmidt populær hos medlemmerne
Netop Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har nærmet sig hinanden de senere år - og har på mange områder overtaget hinandens dagsordener. Morten Messerschmidt forsøger til gengæld at trække sit parti i en mere borgerlig retning - og er eksponent for mere konservative værdier end dele af Dansk Folkeparti. Samtidig deler han og Nye Borgerlige mange holdninger til udlændinge-politik, en fælles skepsis mod EU og kampen for national suverænitet.

- Han ville bestemt være velkommen. Det ville han bestemt. Jeg synes, at Morten er dygtig. Jeg ved også, at der er mange af vores medlemmer, som synes, at han er en dygtig politiker, forklarer Pernille Vermund.

Morten Messerschmidt er endnu ikke raskmeldt, så det har ikke været muligt, at få en kommentar til de pæne ord fra Pernille Vermund.

Ekstra Bladet har været i kontakt med flere DF-kilder, som oplyser, at når Messerschmidt vender tilbage til politik i april eller maj, så bliver det som DF'er.

Se også: Messerschmidts håndlanger forgyldt: Malkede skandalefonde for 3,2 millioner

Se også: Messerschmidts rådgiver stopper

1286 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere