Freden forbi på Borgen: S-profil angriber Lars Løkke

Trine Bramsen langer kraftigt ud efter Lars Løkkes, der på Facebook har foreslået, at Danmark skal have et terroreftersyn. Timingen er dårlig, mener hun

Søndag var Trine Bramsen i Ekstra Bladets studie for at tale om weekendens terrorangreb.

Freden er forbi. Nu også på Christiansborg.

Sent tirsdag aften tog Lars Løkke Rasmussen og de øvrige borgerlige partier hul på debatten om terrorrisikoen mod Danmark. I en opdatering på Facebook skrev Venstres formand følgende:

Og den opdatering får nu Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen til at lange ud efter Løkke.

- Lars Løkker skriver direkte, at han med et nyt Folketing kan fjerne terrortruslen. Det synes jeg er et meget, meget stort løfte at give, og jeg vil da meget gerne vide, hvordan han pludselig kan fjerne terrortruslen. Derfor synes jeg, at det er grotesk at komme med et den slags udsagn.

- Han skriver jo 'stem på mig, så er der ikke mere terror'. Det synes jeg, at man skal holde sig for god til, når man gerne vil være statsminister. Han udnytter en utroligt svær og meget alvorlig situation til at føre valgkamp. Det tangerer noget, som er meget lidt kønt i lige præcis den situation, som vi står i, siger Trine Bramsen til Ekstra Bladet.

Facebook-opdateringen kommer som følge af en kronik i Jyllands-Posten.

Løkke svines på Facebook for nyt terrorudspil: Her er hans svar

Her er blå bloks partiledere i form af Søren Pape Poulsen, Andersen Samuelsen, Kristian Thulesen Dahl og Lars Løkke Rasmussen gået sammen om et forslag, der skal sikre, at politiet fremover har de fornødne redskaber i kampen mod terror.

Men Trine Bramsen oplyser, at regeringen allerede har sat et arbejde i gang.

-Der er ikke nogen, der kan være uenige med de ting, som Lars Løkke og de øvrige partiledere skriver. Vi kommer meget snart til at fremlægge nogle helt konkrete bud, som er kommet i stand på baggrund af PET og politiets ønsker og anbefalinger.

- Jeg mener, at vi skylder at lytte til PET og Politiet og ikke gætte på, hvad vi tror af redskaber, der skal bruges. Derfor undrer jeg mig da også over, at de fire borgerlige partiledere ikke ønsker at lytte til politiet, siger Trine Bramsen til Ekstra Bladet.

I kronikken i Jyllands Posten opstiller Lars Løkke Rasmusen og de tre øvrige partiledere på blå stue fem forskellige punkter, der skal mindske terrortruslen. Dem kan du se herunder:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time