Annonce:
Annonce:

Freder spindoktor efter gramse-sag: Var bannerfører i MeToo-kampen

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund valgte onsdag at frede sin spindoktor, Anders Langballe, oven på anklager mod ham om krænkende adfærd. Dét på trods af, at hun har været en stor forkæmper i MeToo-debatten

Uddannelsesminister Christina Egelund har haft 'en lang og grundig snak' med sin særlige rådgiver efter gramse-sag

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har været en af de helt store bannerførere i Metoo-debatten.
Annonce:
Følg Politik

'Uha, sikke et tab, hvis det ikke længere er okay for mænd at bede en kvindelig kollega om at ‘sutte min pik’. Støjberg, Vermund, Sørine Gotfredsen, get a grip og kom ind i kampen.'

Sådan skrev uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund på Twitter i 2020, da hun bragede frem som en af de helt store bannerførere i MeToo-debatten.

Onsdag valgte hun dog alligevel at frede sin nye spindoktor, Anders Langballe, efter flere kvinder har anklaget ham for at befamle dem til en fredagsbar på Berlingske Media i efteråret 2022.

En reaktion, som nok kommer bag på en del folk, netop fordi ministeren tidligere var så kampklar i MeToo-bevægelsen.

I 2020 skrev hun eksempelvis også på Twitter, at hun efterlyste nogle ministre, som tog MeToo alvorligt.

Annonce:

Derudover har hun også skrevet, at MeToo skal bekæmpes 'med god og nærværende ledelse med de menneskelige antenner ude og modet til at handle.'

Hun har også tidligere været ude og takke en række kvinder, som er stået frem med deres MeToo-historier.

Stadig tillid
På trods af alle disse opråb udtalte ministeren dog onsdag til Ekstra Bladet, at hun fortsat havde tillid til Langballe.

- Vi har haft en rigtig grundig snak om det de seneste dage. Det er ikke noget, jeg tager let på, og vi har også haft grundige og lange samtaler om det. Og jeg er tilfreds med det, han har fortalt mig. Jeg har stadig tillid til Anders.

Hun forklarede også sin beslutning med, at Anders Langballe 'havde beklaget'.

- Det er beklageligt, at Anders (Langballe, red.) på den måde har opført sig forkert på en fredagsbar. Det ved jeg, at Anders også selv er rigtig, rigtig ked af. Det har han selv beklaget, og det er det rigtige at gøre, og det tager jeg til efterretning, udtalte ministeren til Ekstra Bladet.

Annonce:

Tog flere kvinder på røven
Anklagerne mod Egelunds nye spindoktor, Anders Langballe, kommer oven på en fredagsbar, som 24syv afholdt 2. september 2022.

Et arrangement, hvor Langballe, som på daværende tidspunkt var ansat på 24syv, var mødt meget beruset op.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Anders Langballe var i mange år ansat som politisk redaktør på TV 2. I august 2022 blev han så ansat på 24syv som vært, hvor han var frem til 18. januar, da han blev særlig rådgiver for uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund. Foto: Gregers Tycho
Anders Langballe var i mange år ansat som politisk redaktør på TV 2. I august 2022 blev han så ansat på 24syv som vært, hvor han var frem til 18. januar, da han blev særlig rådgiver for uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund. Foto: Gregers Tycho

B.T. har blandt talt med en kvinde ved navn Ida Kastrup, som deltog i fredagsbaren, at hun havde haft en længere samtale med Anders Langballe, hvor han i løbet af samtalen begyndte at holde omkring hendes skuldre og derefter langsomt rakte hånden ned og til sidst rørte hende på ballerne.

Noget, som Ida Kastrup, der i øvrigt kun var med til arrangementet, fordi hun er kæreste med en anden ansat på 24syv, syntes var grænseoverskridende og decideret ubehageligt.

Derudover har B.T. også talt med to andre anonyme kvinder, som ligeså fortæller, at de var blevet berørt af Anders Langballe.

Den ene havde han holdt han tæt rundt om, og den anden havde han taget på ballerne.

Begge de anonyme kvinder havde også fundet situationen ubehagelig.

- Jeg siger til ham, at han er superklam, og at han skal gå væk fra mig nu, udtaler den ene kvinde blandt andet til B.T.

Anders Langballe har efterfølgende skrevet til B.T, at han 'beklagede', og at han 'var for beruset'.

Dorph erkender: - Jeg vil aldrig gøre det igen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: