Annonce:
Annonce:

Fredericia-politiker øjeblikkeligt sygemeldt

Balladen fortsætter i garnisonsbyen. Mangeårigt S-medlem af byrådet og økonomiudvalget stopper i politik og sygemelder sig

Ny uro i Fredericia. Der er sået tvivl om den tidligere internationale håndbolddommer Lars Ejby Pedersens habilitet i byrådet. Foto: Fredericia Kommune/Claus Fisker
Ny uro i Fredericia. Der er sået tvivl om den tidligere internationale håndbolddommer Lars Ejby Pedersens habilitet i byrådet. Foto: Fredericia Kommune/Claus Fisker
Annonce:
Følg Politik

Det socialdemokratiske medlem af byrådet i Fredericia Lars Ejby Pedersen har lørdag valgt at sygemelde sig efter den seneste tids debat om hans mulige inhabilitet i kommunens økonomiudvalg.

Samtidig har han besluttet ikke at genopstille til kommunalvalget i november.

Det skriver Fredericia Dagblad på baggrund af en pressemeddelelse fra Socialdemokratiet.

Den politiske diskussion om Lars Ejbys inhabilitet handler om, at hans kone, Kirsten Blæhr, samtidig er såkaldt koncernchef for kommunens afdeling for Familie og Børnesundhed.

Annonce:

- At være byrådspolitiker er en slags hobby ved siden af et ordinært arbejde, så når politiske omkostninger går ud over helbredet, er det nødvendigt at overveje, om det er de mange arbejdstimer værd. Så af hensyn til mit helbred og arbejde på Fredericia Misbrugscenter har jeg foreløbig valgt, at sygemelde mig fra mit byrådsarbejde frem til den 1. august, siger Lars Ejby Pedersen ifølge avisen.

Meget sejler i Fredericia
Det socialdemokratiske flertal i byrådet har henvist til, at der blandt andet er indhentet en vurdering af Lars Ejbys habilitet fra kommunens egne jurister, som når frem til, at han ikke har været inhabil.

Men det har Venstre og Dansk Folkeparti ikke stillet sig tilfredse med. Nu er Ankestyrelsen inddraget i sagen, der kommer efter en kaotisk periode i Fredericia Kommune.

Se Jacob Bjerregaards luksusgrund

Først trak borgmester Jacob Bjerregaard sig efter Ekstra Bladet gik ind i sagen om hans grundkøb - og senere blev kommunaldirektør, Annemarie Zacho-Broe, bortvist - mens økonomi- og personalechefen, Tommy Abildgaard, blevet fyret.

En række forhold i sagen efterforskes nu af politiet.

Annonce:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: