Frederiksen: Blå blok bremser terrortiltag med processnak

Mette Frederiksen er parat til at lukke en aftale om styrket terrorberedskab så hurtigt som muligt

Forhandlingerne om regeringens terrorpakke skrider fremad, men der er tilsyneladende stadig et godt stykke vej, inden der er en aftale på plads.

Og det skyldes, at der er gået proces i forhandlingerne, lader justitsminister Mette Frederiksen (S) forstå torsdag eftermiddag.

Hun har torsdag formiddag forhandlet med kredsen bag politiforliget om regeringens antiterrorpakke. Efter godt to timer er parterne gået hver til sit uden resultat.

Ordførere fra Dansk Folkeparti, Venstre, Konservative og SF har efterfølgende kritiseret, at man forhandler uden at have en samlet redegørelse om attentaterne mod et debatarrangement på Østerbro og synagogen i København i februar.

Skudattentaterne kostede to mennesker livet og sårede seks politifolk.

Redegørelsen er bestilt af justitsministeren, men er endnu ikke færdig.

- Jeg kan ikke se, at en redegørelse, der er ved at blive lavet, men ikke er færdig, skal være til hinder for at bruge flere penge allerede nu på politiet og terrorberedskabet.

- Det er vi klar til. Og hvis det så siden skulle vise sig, at der bliver brug for flere penge, så er vi klar til at finde dem.

- Jeg må sige, at jeg ikke forstår dem, der er så optaget af proces. Vi vil bare gerne have lavet en aftale så hurtigt som muligt. Det er uforståeligt, at man gør det til et spørgsmål om proces, siger Mette Frederiksen.

Der er først lagt op til nye møder i den kommende uge, og det skyldes, at Justitsministeriet skal finde svar på de spørgsmål, der er blevet stillet under torsdagens forhandlinger.

5 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere