Annonce:
Annonce:

Fup eller fakta: Middag for magteliten i aften

Løkke og dronningen samles til middag på Amalienborg. Forud har der verset forskellige fantasifulde forklaringer. Ekstra Bladet er gået i historiebøgerne

Annonce:
Følg Politik

Så er det i aften, at der er enten breaking news eller langt mere sandsynligt - blot en halvkedelig middag for landets spidser.

På Amalienborg afholdes nemlig statsrådsmiddag for første gang siden 2009. Med på gæstelisten er den danske magtelite i form af dronningen, kronprinsparret og hele regeringen.

Tilbage i 2003 blev kronprinsens forlovelse med Mary Donaldson annonceret over for regeringen samme dag som en statsrådsmiddag.

Og i 2009 forlod daværende statsminister, Anders Fogh Rasmussen, få dage senere sin post for at overtage jobbet som generalsekretær i Nato.

Derfor har adskillige artikler de seneste dage spekuleret i, hvorvidt der er en stor nyhed på vej i det officielle Danmark.

Ekstra Bladet forsøger her at skille skidt fra snot. Fup fra fakta.

Mystik om dronningens sjældne middag med Løkke

Ekstra Bladet 1. april 2009
Ekstra Bladet 1. april 2009

Annonce:

Så hvad skal vi tro
Det er med andre ord ikke sådan, at opsigtvækkende nyheder er sprunget læk ud af det blå under de to seneste statsrådsmiddage, sådan som man kan få indtryk af i visse dele af pressen. Der var massive forvarsler i begge tilfælde.

Regeringskilder understreger da også over for Ekstra Bladet, at de bestemt ikke forventer overraskelser i aften.

Dette udelukker naturligvis ikke, at Kongehuset har uventet nyt, som kun en snæver personkreds kender til.

Men i så fald skjuler de det ualmindeligt godt.

- Der er ikke noget mere mystisk over den middag end over dem, du selv holder med dine egne venner og bekendte. Nogle gange er der en anledning, og andre gange er det bare, fordi man ønsker at følge en tradition for at se sine samarbejdspartnere med jævne mellemrum, siger Henning Fode ifølge Berlingske. Han understerger: Der ikke sker noget i Kongehuset, som skal ’annonceres’ i forbindelse med aftenens middag.

Dronningen til begravelse i Berleburg i går. Foto: AP
Dronningen til begravelse i Berleburg i går. Foto: AP
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: