Fynsk lussing: S-veteran færdig i Folketinget

Afgående by- og boligminister Carsten Hansen er fortid på Borgen

Carsten Hansen fik sig en tidlig gravøl i går med Sass Larsen (Foto: Polfoto)
Carsten Hansen fik sig en tidlig gravøl i går med Sass Larsen (Foto: Polfoto)

Carsten Hansen (S) er ude af Folketinget efter et voldsomt fald i personlige stemmer i forhold til sidste valg, skriver Ritzau.

Det er især i Svendborg, at Carsten Hansen har fået en lussing af de fynske vælgere. Blot 193 personlige stemmer fik han hér.

Ministeren for By- Bolig- og Landdistrikter blev udsat for en massiv kritik fra både egne rækker og vælgere, efter at det kom frem, at SR-regeringen ikke kunne overholde et løfte om at bevare akutfunktionen på Svendborg Sygehus.

Et løfte, som Carsten Hansen ellers havde givet skriftligt og gentaget flere gange i valgkampen.

Over for TV2 erkender den tidligere varmemester, at vælgerne formentlig har straffet ham for det brudte løfte.

- Der er ingen tvivl om, at troværdighed er den vigtigste vare, en politiker har. Det har jeg altid arbejdet meget med og har fået nogle solide ordentlige stemmetal på Fyn. Men det her gav mig altså et ordentligt hak i min troværdighed, siger han.

Ude efter adskillige år
Lige efter sidste folketingsvalg i november 2011 endte Carsten Hansen i øvrigt i problemer i forbindelse med en julefrokost, der endte en sen nattetime på spillestedet Copenhagen Jazzhouse.

Her skulle han have forulempet en af de partiansatte kvindelige sekretærer på en sådan måde, at sagen senere endte som en faglig sag om sex-chikane.

Carsten Hansen har siddet i Folketinget siden 1998. Inden sin ministertid var han mellem 2006 og 2011 gruppeformand for den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Torsdag aften annoncerede Helle Thorning-Schmidt, at hun træder tilbage som formand for Socialdemokraterne

108 kommentarer
Vis kommentarer