Fyret direktør trækker sig som Folkemøde-formand

Michael Valentin, der i september blev fyret fra Akademikernes A-kasse, frygter at skygge for Folkemødet

Den nu fyrede direktør Michael Valentin blev kendt i offentligheden for sin hårde kritik af pamperi, fråds og høje lønninger i LO-fagbevægelsen. Foto: Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix
Den nu fyrede direktør Michael Valentin blev kendt i offentligheden for sin hårde kritik af pamperi, fråds og høje lønninger i LO-fagbevægelsen. Foto: Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix

Michael Valentin trækker sig som formand for Folkemødet og træder helt ud af bestyrelsen på grund af 'en verserende sag' på hans tidligere arbejdsplads, Akademikernes A-Kasse.

Det oplyser Foreningen Folkemødet i en pressemeddelelse, efter at Ekstra Bladet blandt andet har skrevet, at Michael Valentins tid i Akademikernes A-kasse undersøges af den statslige tilsynsmyndighed.

'Min person må og skal ikke skygge for en så sund og vigtig institution i Danmark som Folkemødet er, hvorfor jeg på det ordinære bestyrelsesmøde i dag har valgt at trække mig som formand', siger Michael Valentin i pressemeddelelsen.

Chikanesag på halsen
Landets største a-kasse skjuler stadig sandheden om topchefens pludselige fyring 27. september. Men mandag kunne Ekstra Bladet afsløre, at den fyrede direktør havde en sag om chikanerende opførsel og mobning på halsen.

De valgte tillidsfolk i Akademikernes A-kasse havde ’en byld i røven’, og de var ’mistillidsrepræsentanter’ ifølge den nyligt fyrede direktør, Michael Valentin.

Beskyldningerne fremgår af interne mails, som Ekstra Bladet har set, og er en del af en betændt sag fra Danmarks største a-kasse, der nu undersøges af en advokat og af statens tilsynsmyndighed.

Dansk Magisterforening har de seneste to år løbende været involveret i det belastede arbejdsmiljø i Akademikernes A-kasse.

- Michael Valentin havde en fjendtlig indstilling over for de tillidsvalgte i Akademikernes A-kasse, siger Per Alm, forhandlingskonsulent i Dansk Magisterforening.

- Det kom blandt andet til udtryk gennem en chikanerende opførsel, mobning og forsøg på ekskludering af de pågældende medarbejdere, fortæller konsulenten.

Advokatundersøgelse
Årsagen til fyringen har været totalt mørkelagt, og a-kassen begrunder det med, at der er tale om ’en eller flere personalesager’.

Beskyldningerne om mobning er ifølge Dansk Magisterforening med i den advokatundersøgelse, som Akademikernes A-kasse har iværksat for at komme til bunds i de forhold, som førte til fyringen af Michael Valentin.

Som en del af undersøgelsen har ansatte været til samtale om deres rolle i forløbene op til fyringen.

Det var en enstemmig bestyrelse i a-kassen med 233.000 medlemmer, som fyrede Michael Valentin efter syv år som administrerende direktør.

Mørklagt direktørfyring: Nu går staten ind i sagen

Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), vil fungere som formand frem til næste generalforsamling i Foreningen Folkemødet til marts. Hun takker Michael Valentin for hans indsats.

- Det var en meget stor opgave at transformere Folkemødet fra at være en kommunal begivenhed til en naturlig del af den danske demokratiske tradition. Folkemødet er i rigtig god gænge, udtaler hun.

Pamper-revser med høj cigarføring

Den nu fyrede direktør Michael Valentin blev kendt i offentligheden for sin hårde kritik af pamperi, fråds og høje lønninger i LO-fagbevægelsen.

51-årige Michael Valentin har været direktør for Akademikernes A-kasse siden 2011. A-kassen er med godt 233.000 medlemmer Danmarks største.

Han har samtidig været bestyrelsesformand for foreningen bag 'Folkemødet' på Bornholm. Han trak sig dog fra posten på et bestyrelsesmøde 26. november.

I 2002 - som netop afgået informationschef i HK og tidligere LO-konsulent - udgav han den opsigtsvækkende bog 'Bare det holder min tid ud'.

Den mangeårige insider, Michael Valentin, rettede dengang et skarpt angreb på de tidligere kollegaer i LO-fagbevægelsen. De blev blandt andet hudflettet for deres overflod, pamperkurser og rejser for medlemmernes penge.

Som a-kassedirektør og bestyrelsesformand for Folkemødet er han dog selv blevet kendt for store armbevægelser, høj cigarføring og glæde ved god vin.

Vinhobbyen udøves ofte i selskab med fremtrædende mediefolk, spindoktorer, kommunikationstyper, politikere og andre meningsdannere i Valentins omfattende netværk. Under årets Folkemøde på Bornholm holdt Akademikernes A-kasse således ’vinbaren’ åben hver dag fra eftermiddag til midnat.

Michael Valentin sidder i en række bestyrelser i selskaber inden for håndværk, industri og ejendomme. Derudover er han i bestyrelsen for Johan Borups Højskole samt it- og konsulentvirksomheden Groupcare. Han er også medlem af VL-gruppe 9.

Udbetalingerne fra de danske a-kasser er delvist finansieret med statsstøtte.

A-kassen har midlertidigt udpeget den nuværende vicedirektør, Britt Dyg Haun, til fungerende administrerende direktør.

Opdateret. Michael Valentin er fyldt 51 år, siden artiklen blev publiceret første gang.

De højtuddannedes a-kasse

Ifølge tal fra A-kasser.dk overhalede Akademikernes A-kasse i foråret 2018 3F som Danmarks største A-kasse.

De cirka 233.000 højtuddannede medlemmer er selvstændige og lønmodtagere fra det offentlige og private arbejdsmarked samt studerende fra universiteter og højere læreanstalter.

Akademikernes A-kasse i sin nuværende form blev etableret 1. juli 2013 ved fusionen af Akademikernes A-kasse og Ingeniørernes A-kasse.

Ved du noget, så tip os enten på sms/mms: 1224 (almindelige takst) eller på mail: 1224@eb.dk

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.