Gå hjem og vug Engell: Kristian scorede kassen på valg-odds

Valgresultaterne kom bag på en række politiske eksperter, men en mand havde afluret Folketingsvalget. - Jeg har spillet på valget i over et år, afslører spileksperten Kristian.

Hans Engell er uden tvivl en af landets skarpeste politiske eksperter, men torsdag måtte han se sig slået af den erfarne gambler Kristian. Foto: Ole Steen
Hans Engell er uden tvivl en af landets skarpeste politiske eksperter, men torsdag måtte han se sig slået af den erfarne gambler Kristian. Foto: Ole Steen

Hvem er landets skarpeste spåmand, når det kommer til Folketingsvalget? Hans Engell? Ask Rostrup? Casper Dall? Søs Marie Serup? Helle Ib?

Svaret er ingen af dem.

For imens politiske eksperter siden torsdagens folketingsvalg nærmest har stået i kø for at understrege, hvor uforudsigeligt netop dette valg har været, så kom valgresultaterne tilsyneladende ikke som den store overraskelse for den rutinerede gambler Kristian.

- Jeg har spillet på det her valg i over et år, fortæller Kristian, som ikke ønsker sit efternavn eller billede offentliggjort.

For mere end et år siden spillede han på, at valget ville finde sted i juni 2015. Væddemålet gav pengene 250 gange igen og sikrede Kristian 5000 gode danske kroner.

Men pengene begyndte først for alvor at vælte ind, da stemmerne var blevet talt op. Med en række spil vandt Kristian nemlig lige over 20.000 kroner.

Thulesen Dahl var ikke den eneste, der jublede torsdag aften efter valget. En kunde hos NordicBet scorede kassen på valgresultatet (Foto: Niels Hougaard) Dansk politik Hans Engells overmand: Spillefugl forudså Tulles triumf

Et af de helt store scoops var, at Dansk Folkeparti blev det største parti i Sønderjylland. Det spil sikrede Kristian 95 gange sit indskud tilbage.

- Jeg havde også spillet på, at Kristian Thulesen Dahl ville få flest personlige stemmer. Han er meget populær, og da jeg samtidig forventede en tilbagegang til de andre partier, synes jeg, det var logisk, at Dansk Folkeparti ville blive størst i Sønderjylland, hvor Kristian Thulesen Dahl er opstillet, forklarer Kristian.

Som valgresultaterne tikkede ind, kunne han juble over, at det ene væddemål efter det andet gik hjem.

Han ramte nemlig også plet på, hvor mange kvinder der blev valgt til Folketinget, hvor mange (eller hvor få) procent af stemmerne Venstre fik, at Socialdemokratiet blev størst i Nordsjælland og hvor mange mandater rød blok fik.

Det sidste spil gjorde lidt ondt i Kristians politiske hjerte.

- Jeg stemmer rødt. Men jeg spillede på, at blå blok ville få flest mandater. Når nu Thorning ikke kunne blive statsminister, er det da rart, at man kan tjene en skilling på det, fortæller Kristian.

Han forklarer, at han har sin politiske viden fra daglige nyheder og ved at læse, hvad andre politiske spileksperter skriver på internettet.

Overraskende nok fortæller Kristian, at han også har brugt meningsmålingerne en del. De har ellers fået voldsom kritik for at være alt for upræcise.

- Men det er ikke, fordi jeg er nogen politisk ekspert, jeg har bare en del erfaring i at spotte gode odds, fortæller Kristian, som har stor ros til de politiske eksperter.

- Alt i alt synes jeg faktisk, at de har gjort det rigtigt godt, konstaterer han.

- Så jeg skal ikke give Hans Engell dit nummer i tilfælde af, at han har brug for et godt råd?

- Jo, det må du godt, men så kal det være, hvis han har brug for råd til, hvad han skal spille på, griner Kristian, som løbende har fulgt med i, hvordan oddsene har udviklet sig.

- Da bilagssagen kørte, steg oddsene på, at Lars Løkke ville blive statsminister. Så der fik jeg odds 3,50 på, at Løkke ville blive statsminister efter et kommende valg, forklarer Kristian.

Det spil er i princippet ikke gået hjem endnu, og det er Kristians bud på, hvem der kommer til at danne regering heller ikke.

- Jeg har spillet på, at Venstre går alene i regering. De fire blå partier har bare svært ved at samarbejde og Venstre og Dansk Folkeparti har bare et lidt specielt forhold, siger Kristian.

Så de politiske eksperter kan godt droppe alle deres teorier om, hvordan en blå regering vil blive sat sammen. Årets politiske spåmand har talt: Det bliver en soloregering.

30 kommentarer
Vis kommentarer