Gade blåstempler Løkkes dyre habitter

Søren Gade har 'intet problem med', at Venstre betalte tøj for 152.000 kroner til Lars Løkke Rasmussen 

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt

Det var helt i orden, at Venstre betalte tøj til formand Lars Løkke Rasmussen for 152.000 kroner.

Sådan lyder det fra Søren Gade, der spøgte i kulissen, da netop Løkkes Venstre-betalte habitter og andet beklædning var ved at koste ham formandsposten i partiet.

Foto: Jakob Jørgensen Dansk politik Ny bilagsbombe under Løkke: Fik tøj og sko for 152.000

Politik 28 skjorter, 8 par boxer-shorts, 21 slips, 1 brystklud...: Her er de afslørende bilag

I et interview med Dagbladet Holstrebro-Struer  ser Søren Gade tilbage på det dramatiske formandsopgør i Venstre i forsommeren. Et opgør, som blev udløst af Ekstra Bladets afsløring af Løkkes dyre tøjkøb på Venstres regning.

Gade lægger ikke skjul på, at han er særdeles glad for, at Løkke endte med at ride stormen af, så han kunne fortsætte som Venstres formand.

- Jeg hører altså ikke til den gruppe, der tror, at det ville have være godt at udskifte formanden. Det gjorde et flertal i hovedbestyrelsen jo heller ikke. Der var næppe noget som helst flertal for det. Man kan være enig eller uenig om, hvorvidt Venstre skulle betale tøjet. Det har jeg personligt intet problem med. Men det efterfølgende forløb fik jo karakter af, at han nærmest havde stjålet af statskassen. Det var kørt helt af sporet, siger Søren Gade til Dagbladet Holstebro-Struer.

Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Anthon Unger) Dansk politik Derfor betalte Venstre Løkkes tøj: Jeg havde ikke råd

Formiddagsbladene skal ikke bestemme
Den tidligere forsvarsminister medgiver dog, at Løkke har begået fejl.

- Men det var og er ikke fejl, der i min optik er så store, at de ikke kunne tilgives. Og man skal ikke skelne meget til andre partier, der har prøvet at udskifte formand på den måde for at se, hvor galt det kan gå. De er stadig mange år efter dybt præget af begivenhederne, siger Søren Gade og fortsætter:

- Jeg syntes, man skulle tænke sig om og ikke lade sig jage rundt i manegen af formiddagsbladene med det eneste resultat, at man ville stå tilbage med et splittet parti. Det er ikke formiddagsbladene, der skal bestemme, hvem der skal være formand for Venstre. Jeg er rundet af de værdier, jeg har med fra forsvaret, og her er loyalitet noget, man har, og loyalitet er noget, man får. Det er ikke noget, som man kan kuppe sig til. Mytteri opererer vi ikke med. Det var man aldrig sluppet godt fra, og min opbakning til Lars kom lige fra hjertet, siger han.

Lars Løkke Rasmussen fik munden på gled i går. (Foto: Anthon Unger) Politik Nu indrømmer Løkke det hele

0 kommentarer
Vis kommentarer