Gade i nyt oprør

Venstres stemmesluger går op mod partifæller i Europa-Parlamentet

- Har vi været uvenner? Sådan lød Søren Gades lettere retoriske spørgsmål til pressen, sidst profilen var i clinch med partiet. Det var i sommer.
Følg Politik

Der er splittelse blandt Venstres EU-parlamentarikere.

Stemmeslugeren Søren Gade går imod sine to partifæller i parlamentet, Morten Løkkegaard og Asger Christensen. Gade nægter således - i modsætning til de to andre Venstre-folk - at stemme for den nye kommission. 

- Det har jeg det fint med, fordi jeg siger ikke noget nu, som jeg ikke har sagt i valgkampen, siger Gade til TV2 om den interne uenighed i Venstre.

Ikke første gang
Det er ikke første gang, at Gade nægter at gå i takt.

Han har eksempelvis kaldt det 'klodset', da Morten Løkkegaard - der var Venstres spidskandidat - udtalte, at partiet skal markedsføre sig som det mest pro-europæiske parti i Danmark.

Gade har ligeledes erklæret sig lodret uenig Morten Løkkegaard på spørgsmålet om, hvorvidt Guy Verhofstadt, der er tidligere var formand for den liberale gruppe i EU-Parlamentet, har de klareste visioner for EU.

For dårligt
Nu drejer striden sig altså om den nye EU-kommission.

Senere i dag skal kommissionen til afstemning, og her vil Søren Gade ikke give sin opbakning. 

- Det har jeg besluttet, fordi vi før valget lovede befolkningerne i Europa, at vi skulle have styr på de ydre grænser med 10.000 grænsesoldater i det agentur, der hedder Frontex. Og nu lægger kommissionen op til, at det skal vi først have styr på ved udgangen af 2024, siger Søren Gade til TV2 og uddyber:

- Det synes jeg er for dårligt, fordi det er en af de store udfordringer i Europa, og jeg tror, rigtig mange europæiske vælgere havde sat deres lid til, at de her 10.000 mand var på plads før 2024.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+