Gade i nyt oprør

Venstres stemmesluger går op mod partifæller i Europa-Parlamentet

- Har vi været uvenner? Sådan lød Søren Gades lettere retoriske spørgsmål til pressen, sidst profilen var i clinch med partiet. Det var i sommer.

Der er splittelse blandt Venstres EU-parlamentarikere.

Stemmeslugeren Søren Gade går imod sine to partifæller i parlamentet, Morten Løkkegaard og Asger Christensen. Gade nægter således - i modsætning til de to andre Venstre-folk - at stemme for den nye kommission. 

- Det har jeg det fint med, fordi jeg siger ikke noget nu, som jeg ikke har sagt i valgkampen, siger Gade til TV2 om den interne uenighed i Venstre.

Ikke første gang
Det er ikke første gang, at Gade nægter at gå i takt.

Han har eksempelvis kaldt det 'klodset', da Morten Løkkegaard - der var Venstres spidskandidat - udtalte, at partiet skal markedsføre sig som det mest pro-europæiske parti i Danmark.

Gade har ligeledes erklæret sig lodret uenig Morten Løkkegaard på spørgsmålet om, hvorvidt Guy Verhofstadt, der er tidligere var formand for den liberale gruppe i EU-Parlamentet, har de klareste visioner for EU.

For dårligt
Nu drejer striden sig altså om den nye EU-kommission.

Senere i dag skal kommissionen til afstemning, og her vil Søren Gade ikke give sin opbakning. 

- Det har jeg besluttet, fordi vi før valget lovede befolkningerne i Europa, at vi skulle have styr på de ydre grænser med 10.000 grænsesoldater i det agentur, der hedder Frontex. Og nu lægger kommissionen op til, at det skal vi først have styr på ved udgangen af 2024, siger Søren Gade til TV2 og uddyber:

- Det synes jeg er for dårligt, fordi det er en af de store udfordringer i Europa, og jeg tror, rigtig mange europæiske vælgere havde sat deres lid til, at de her 10.000 mand var på plads før 2024.

205 kommentarer
Vis kommentarer