Gade som forsvarsminister: Du må have drukket til frokost

Den tidligere forsvarsminister Søren Gade (V) afviser fuldstændigt, at han tager over i stedet for den fratrådte Carl Holst (V)

Se Gades spydige svar her

Hvis du tror, at den tidligere forsvarsminister Søren Gade (V) skal tage over fra den nyligt fratrådte Carl Holst (V), så er du måske fuld.

Det er i hvert fald Søren Gades egen vurdering, da han blev spurgt af pressen på Christiansborgs gange, hvem der skulle være ny forsvarsminister.

- Der er flere, som kan være et godt bud, og jeg er sikker på, at Lars træffer det rette valg, sagde Søren Gade.

- Skal det være dig?

- Det lyder som om, at du har fået andet end vand til din frokost. Det kan jeg love dig for, at det skal det ikke, sagde Gade.

Carl Holst (V) trækker sig som forsvarsminister. (Foto: Anthon Unger) Dansk politik - 29. sep. 2015 - kl. 15:54 Holst-exit: Her er reaktionerne på Christiansborg

Søren Gade er den nuværende gruppeformand for Venstre, og den post har han tænkt sig at holde fast i.

- Jeg befinder mig rigtig vel, hvor jeg sidder. Jeg er også blevet statsrevisor. Et job, som måske lyder lidt nørdet, men jeg, som økonom og tidligere minister har meget stor respekt for, fortæller Søren Gade.

Søren Espersen og Carl Holst Dansk politik - 29. sep. 2015 - kl. 15:17 DF om Holst-afgang: Så kan regeringen vel komme videre

Carls valg
Meldingen kommer efter, at Carl Holst ifølge egen og statsministerens forklaring valgte at trække sig fra posten som forsvarsminister efter en række skandale-sager.

- Carl Holst har truffet en beslutning, og den har vi stor respekt for. Man kan være trist over, at det var nødvendigt, siger Søren Gade.

- Så må vi starte på en frisk i forsvaret i morgen, når statsministeren har været ved hendes majestæt dronningen med den nye minister.

Se også: Ny forsvarsminister: Facebook siger Søren Gade

Gades skandaler
Søren Gade fik for alvor negativ omtale, da han i 2009 understregede over for Udenrigspolitisk Nævn, at der var en sikkerhedsrisiko forbundet med, at bogen 'Jæger – i krig med eliten' var blevet oversat til arabisk og lagt på internettet.

Journalister fandt ud af, at det var en person i Forsvarskommandoen, som havde lækket dokumentet. Forsvaret hævdede til at starte med, at det ikke var nogen i forsvaret, som havde oversat eller lækket bogen.

Det kom dog frem, at bogen var oversat til arabisk internt i Forsvarskommandoen.

Lars Løkke. (Foto: Philip Davali) Dansk politik - 29. sep. 2015 - kl. 14:53 Løkke: Der er ikke meget at glæde sig over

Lækagesagen
I 2010 var Søren Gade så igen i centrum i den såkaldte lækagesag. Søren Gades spindoktor, Jacob Winther, blev sigtet for at have videregivet oplysninger til TV2 om danske jægersoldaters hemmelige mission i Irak.

53 kommentarer
Vis kommentarer