Annonce:
Annonce:

Gakgak-regler: - Jeg når altså ikke min færge

Efter ugers forsøg på at få et interview med Kaare Dybvad om ægtefællesammenføringsregler havde ministeren travlt med at nå færgen. Men der er tilsyneladende stadig ingen, der for alvor har travlt med at ændre det stærkt kritiserede regel-tyranni

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad sagde for otte måneder siden, at der skulle kigges på reglerne for ægtefællesammenføring, men siden da er der ikke sket meget

Annonce:
Følg Politik

Har du selv oplevet at komme i klemme i reglerne, og har du lyst til at dele din historie? Skriv til journalisterne her.

Det snegler sig afsted med at få ændret reglerne for ægtefællesammenføring, efter Ekstra Bladet har afdækket det ene mere grelle eksempel efter det andet på den knibe, danskere kommer i, når de vil have deres udenlandske mænd og koner til landet.

Ekstra Bladet har i ugevis igen og igen forgæves forsøgt at få udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) i tale i et interview.

Og da det søndag lykkedes på Socialdemokratiets årsmøde, havde ministeren da også rygende travlt.

Skal nå færgen
Men ikke ligefrem med at få ændret ægtefællesammenføringsreglerne.

I stedet skulle han skynde sig afsted til færgen hjem mod København.

Annonce:

Dybvad henviste til et møde med de øvrige partier; men fortsat er det helt uvist, hvornår flertallet i Folketinget, der vil ændre de stærkt kritiserede regler, for alvor kommer i sving:

- De der regler for ægtefællesammenføring vil vi gerne spørge dig til. Hvornår sker der noget?

- Jeg skal nå min færge, så jeg har ikke rigtig tid.

- Der er gået otte måneder, siden I åbnede for at kigge på det her. Men der er ikke rigtig sket noget. Hvornår sker der noget?

- Vi havde et møde her i forrige uge, hvor vi diskuterede det.

- Hvad kom der ud af det?

- Jamen, partierne havde nogle forskellige synspunkter på det. Og vi diskuterede, hvordan vi kunne løse det problem. Der blev spurgt om noget statistik for, hvilke grupper der bliver sammenført på hvilke ordninger.

- Der står i den rapport, som I har fået, at hver femte etniske dansker ikke er god nok til dansk. Viser det ikke, at der er noget fuldstændig galt med loven?

- Jo. Jeg har også sagt fra starten, at vi skal kigge på det. Og det er det, vi gør.

- Men kigge på det ..?

Annonce:

- Vi sidder og forhandler om det lige nu. Det er sådan, det foregår.

- Men I har jo haft 247 dage nu til at kigge på det her. Er det ikke på tide at få gjort noget?

- Jo, men nu har vi fået en rapport, og så har vi holdt møde, hvor der var flere, der spurgte, hvordan man kan gøre det her på en bedre måde; og er der nogle af de statistikker, der ikke er tydelige. Vi havde en diskussion om, om der var nogen af tallene, vi kunne grave bedre frem, og så prøver vi at gøre det på en bedre måde på den måde.

- Men jeg skal altså med færgen nu ... vi skal nok vende tilbage, når der er noget. Vi bliver bare nødt til at vide, hvad der er i det.

Annonce:

- Men lige et sidste spørgsmål: I har bedt om et serviceeftersyn. Normalt, når man afleverer sin bil til et serviceeftersyn, og man finder ud af, at der er noget galt, så bliver der gjort noget. Men I får ikke rigtig gjort noget. Er det, fordi det ikke er socialdemokratisk udlændingepolitik at lempe udlændingeregler inden et valg?

- Nej, det har noget at gøre med, at vi havde et møde med partierne, hvor vi diskuterede den her ordning. Og der var flere meget begavede spørgsmål til, om man kan gøre det her på en anden måde. Det prøver vi så at finde ud af. Jeg er enig i, at det skal løses, det som I har beskrevet.

- Men mens I ikke gør noget, der får vi hele tiden tips ...

- Jeg når altså ikke min færge ...

Serviceeftersyn
Efter at have ventet 247 dage, siden Kaare Dybvads forgænger, Mattias Tesfaye, bestilte et 'serviceeftersyn af reglerne', ligger en rapport nu færdig med skarp kritik af regeltyranniet.

Der er desuden en sjælden enighed i rød og blå blok om, at der skal ske noget.

Alligevel venter danske statsborgere med udenlandske ægtefæller nu på niende måned på håndgribelige ændringer.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:

Hør mere om Søren Pape-sagerne i Ekstra Bladets podcast 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: