Gakket Alternativet-video: Partisoldater løber rundt som kyllinger

Alternativet er blevet nødt til at forsvare gakket teambuildingøvelse

På videoen fra Alternativets vintergruppemøde ses Uffe Elbæks tropper udføre både luft-økseslag og kyllingedans. Foto: Facebook/Jens Dresling
På videoen fra Alternativets vintergruppemøde ses Uffe Elbæks tropper udføre både luft-økseslag og kyllingedans. Foto: Facebook/Jens Dresling

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det.

Men en gakket video fra Alternativets vintergruppemøde, hvor voksne mennesker laver luft-økseslag og danser rundt som høns, er faktisk del af en målrettet teambuildingøvelse ved navn 'evolutionsleg' hos Uffe Elbæks tropper.

Partiet har dog måtte forklare og forsvare videoen, som er lagt på Alternativets Facebook-side, efter det først fremgik om klippet fra vintergruppemødet, at 'drøftelserne peakede lige her'.

'Stor forståelse for, at vores 10 minutters teambuilding-øvelse, som nogle af jer nok kender som den klassiske og morsomme 'Evolutionsleg' - skulle have haft en forklaring med på vejen. I særdeleshed når vi kogte den ned til et klip med 17 sekunders umiddelbar galskab. Og kun skrev, at det var her vores ambitiøse tredages vintergruppemøde toppede', skriver Alternativet på Facebook.

Ifølge partiets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, er der dog en dybere mening med den umiddelbare galskab.

Se også: Uffe Elbæk i opsang: Fagbevægelsen er alt for defensiv

Se også: Hvem talte vi egentlig MEST om i 2016?

- Det er jo blot en lille øvelse på et to-en-halv dage langt møde. Der blev undervejs brug for at grine og gøre noget fjollet sammen.

- Ja, det må man sige. Kan du forstå, hvis nogle iagttagere mener, at det klip lever op til alle fordomme om Alternativet?

- Det ser urkomisk ud. Men jeg tror faktisk, at det løsner stemningen. Det her er jo et vintergruppemøde, hvor vi taler længe og seriøst om, hvordan vi skal arbejde sammen, og så er det en god ide at få renset hovedet og sikre, at der ikke er nogen, der ikke ser fjollet ud, forklarer ordføreren.

- Dansede du også selv rundt som en kylling?

- Alle starter kravlende, og når man så møder nogen, slå man sten-saks-papir. Den, der så vinder, kan langsomt rejse sig op, indtil man er fuldt oprejst og kan forlade rummet. Det var jeg en af de sidste, der kunne, afslører Rasmus Nordqvist.

Ifølge ordføreren er den særprægede kyllingedans en del af øvelsen, ligesom flere andre roller indgår i evolutionslegen.

417 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere