Genåbning: De står forrest i køen

Genåbningen skal foregå i etaper, lyder det fra Sundhedsministeriet, der forklarer, hvilke områder fokus er rettet mod i første omgang

Et krav for genåbningen er, at der skal være tests to gange om ugen.

Danskerne skal ikke forvente den store genåbning af samfundet på én gang.

I stedet har myndighederne i første omgang rettet fokus mod fire specifikke områder, når der igen skal åbnes.

Det fremgår af et svar, som Sundhedsministeriet har givet til Ekstra Bladet.

Der er tale om afgangselever i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser, udvalgsvarebutikker, udendørs kulturinstitutioner samt udendørs idræts- og foreningsfaciliteter.

Det er således inden for disse områder, at en ekspertgruppe regner på konsekvenserne ved en genåbning, oplyser Sundhedsministeriet:

'Netop nu regner ekspertgruppen for matematisk modellering på scenarier for genåbning i forhold til henholdsvis afgangselever i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser, udvalgsvarebutikker, udendørs kulturinstitutioner og udendørs idræts- og foreningsfaciliteter.'

På baggrund af resultaterne af disse beregninger vil en såkaldt indsatsgruppe bestående sundhedsmyndighederne, politiet mv. komme med en indstilling til regeringen om, hvad der kan åbnes.

Arkivfoto: Valdemar Ren/Polfoto Dansk politik Heunicke håber på delvis genåbning: Udmelding i næste uge

Det var dette billede, Torkil Poulsen delte sammen med opslaget. Hans visit var dog kortere end først angivet. Samfund Lyver om restaurant-åbning: - Det her er krig

Matematisk epidemiolog Viggo Andreasen peger på tre ting, der skal til for, at vi kan begynde at genåbne Danmark igen

I etaper
Samme indsatsgruppe - samt et hold af eksperter under betegnelsen 'Den Faglige Referencegruppe' - anbefaler desuden 'at tage genåbningen - og beregningerne af genåbningsscenarier - i etaper, så man har mulighed for at se effekten af de trinvise åbninger', lyder det i svaret fra Sundhedsministeriet.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har tidligere i dag udtalt, at han håber, der er plads til en yderligere genåbning 1. marts.

De nuværende coronarestriktioner løber frem til 28. februar. Dog har de yngste klasser fået mulighed var at vende tilbage til skole.

Pia Olsen Dyhr. Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix Dansk politik Flertal for større genåbning

763 kommentarer
Vis kommentarer