Gik til valg på nulvækst: Det offentlige forbrug vokser

Løkke erkender, at hans smalle V-regering må opgive Venstres mål om nulvækst i den offentlige sektor.

Her kan du se eller gense Lars Løkke Rasmussens pressemøde, hvor regeringsgrundlaget blev præsenteret (foto: Tariq Mikkel Khan)

Selvom Danmark igen har fået en Venstre-mand på posten som statsminister, så vil den offentlige sektor formentlig fortsætte med at vokse.

I hvert fald vil det offentlige forbrug stige, når det gælder kernevelfærden. Det fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen ved præsentationen af V-regeringens regeringsgrundlag "Sammen for fremtiden".

- Det offentlige forbrug kommer til at vokse under denne regering. Det vil det, siger Lars Løkke Rasmussen.

Løkke nævnte ellers flere gange under sidste valgperiode, at 'en af de største offentlige sektorer i verden ikke må blive større'.

Se også: Danskerne skal stemme om retsforbehold inden jul

Jørn Neergaard Larsen. (Foto: Katinka Hustad) Dansk politik Løkkes trold af æsken ville slagte sociale ydelser

(Arkivfoto: Ernst van Norde) Dansk politik Kristian Jensen får plaster på såret

Han begrunder beslutningen om en større offentlig sektor med, at danskerne ved valget har stemt i stort tal på partier, som ønsker en større offentlige sektor og mere velfærd. I blå blok er det særligt Dansk Folkeparti, der har trukket stemmer nok til at partiet nu er større end Venstre.

- Det offentlige forbrug kommer til at vokse på nogle prioriterede områder - ældre, sundhed og tryghed. Det afgørende for regeringen er, at de styrbare offentlige sektor holdes i ro. Det kan lade sig gøre, hvis man har modet til at prioritere, siger Løkke.

Han henviser til, at regeringen blandt andet vil skære i udviklingsbistanden.

/ritzau/

Søndag formiddag præsenterede Lars Løkke Rasmussen sit nye ministerhold (foto: Tariq Mikkel Khan)
 

Den nye regering blev både før og efter præsentationen sat under lup af politisk redaktør Steen Larsen og politisk reporter Per Mathiessen
 

Søndag morgen gik Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, 'Til Stålet' sammen med opinions-redaktør Mads Kastrup og vært Paula Larrain

119 kommentarer
Vis kommentarer