Annonce:
Annonce:

Gjerskov: Embedsmænd fjernede MRSA-oplysninger fra rapport

Tidligere fødevareminister vidste ikke, at der blev ændret i folketingsrapport om MRSA, siger hun

Tidligere fødevareminister Mette Gjerskov (S). Foto: Niels Hougaard/POLFOTO
Tidligere fødevareminister Mette Gjerskov (S). Foto: Niels Hougaard/POLFOTO
Annonce:
Følg Politik

Tidligere fødevareminister Mette Gjerskov (S) siger, at hun i sin ministertid er blevet forholdt oplysninger i en sag om MRSA-bakterier.

En redegørelse fra Fødevarestyrelsen fastslår ellers onsdag, at Gjerskov i 2012 fik besked om, at forskere fra DTU anbefalede at sætte ind over for avlstoppen for at bekæmpe MRSA blandt svin.

Det får den nuværende miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til at konkludere, at der ikke er grund til at kritisere embedsmændene.

Det har været et politisk valg, om man ville handle på informationerne, påpeger han med slet skjult adresse til forgængeren Gjerskov.

Men Gjerskov er ikke enig i, at det er hendes skyld, at Folketinget ikke fik besked om forskernes anbefalinger.

Annonce:

- Jeg får en redegørelse, hvor jeg beder om, at fagudtryk skal forklares, så den kan oversendes til Folketinget. Og så har jeg nogle punkter, hvor jeg gerne vil have, at der bliver gjort yderligere, end det der står i redegørelsen.

Gjerskov fik besked om forskeres MRSA-anbefalinger

- Den kommer op igen til mig en måned senere. Der er lidt noter om, at de gerne vil lave en arbejdsgruppe. Men der står intet om, at de har ændret noget i rapporten.

- Så jeg forventer, at det er den samme rapport, som jeg har set en gang, og det skrev jeg under på, siger Mette Gjerskov.

Når ministre får sager og rapporter ind på deres bord, er de ledsaget af et såkaldt cover, forklarer hun.

- Her skriver loyale embedsmænd, hvad der er væsentligt i sagen. Hvis det er noget, man har set før, står der, hvad der er ændret siden sidst. Og der stod ikke et ord om, at man havde fjernet nogle anbefalinger, siger Gjerskov.

- Ikke et ord. Så derfor sender jeg den over i Folketinget i god tro om, at nu er vi alle informeret til fulde. Det var vi så ikke.

Gjerskov mener ikke, at nogen i Fødevareministeriet kan have været i tvivl om, at hun prioriterede MRSA højt.

- Man forventer som minister, at loyale embedsmænd informerer en, hvis de ændrer i noget, man har truffet beslutning om én gang. Det har de ikke gjort.

- Jeg er blevet forholdt nogle oplysninger i den sag, siger Mette Gjerskov.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
LIGE NU
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: