Gjorde østeuropæere vrede: Konservative sletter sang fra Facebook

'Stop de østkriminelle, før de røver igen' lyder en af sætningerne i sangen, der skal synges på Stop den lille kænguru

Sangen har intet at gøre med konservativ politik, og derfor blev den hurtigt fjernet igen, lyder det (Foto: Twitter)
Sangen har intet at gøre med konservativ politik, og derfor blev den hurtigt fjernet igen, lyder det (Foto: Twitter)

Ingen er vist længere i tvivl om, at de konservative vil bringe antallet af indbrud landet over ned. Det vil de så meget, at et par medarbejdere i partiet satte sig ned og lavede en sang, der netop handlede om indbrud.

En af Søren Papes mærkesager i valgkampen er mere politi. Men de Konservative mener næppe at uddele reklamer kræver udrykning (Foto: Ditte Valente) Dansk politik Papes valg-bommert: Forvekslede reklamemand med tyve

Sangen blev dog ikke vel modtaget på de sociale medier, og derfor er den fjernet igen fra Konservatives officielle sider på nettet. Men den findes derude endnu og vækker vrede blandt flere - deriblandt flere østeuropæere.

Sangen, der skal synes på Stop den lille kænguru, lyder blandt andet:

'Tre fra Litauen på indbrud // Gemte sig bag ved en hæk // Tævede gamle fru Jensen // Tog pengene med og var væk!'

Vrede på twitter
De generaliserende fraser har bragt flere til tasterne på de sociale medier, hvor tonen er vred.

Det på trods af, at opslaget altså er fjernet fra Konservatives sider. Under opslaget, der stadig ligger på Facebook, fordi en hurtig person tog et billede, undskylder Det Konservative Folkeparti:

- Vi lagde en kort sangtekst på Facebook, fordi vi var blevet udfordret til at skrive noget på melodien Stop den lille kænguru. Så skrev vi en tekst om, at vi har politik til at stoppe tilrejsende indbrudstyve. Den tekst er der nogen, der har fundet stødende, og derfor har vi taget den ned. Det var et forsøg på at bruge lidt humor i valgkampen, men vi må erkende, at det ikke gik helt som håbet.

Søren Pape Poulsen drømmer om, at han efter valget kan kalde sig folketingsmedlem (Foto: Polfoto). Dansk politik De konservative mærkesager

Over for Ekstra Bladet lyder det fra Konservative, at sangen aldrig burde have været på nettet, da den intet har at gøre med konservativ politik, og blev lavet af to lidt for hurtige medarbejdere.

Hvad synes du? Er sangen for hård og generaliserende?

99 kommentarer
Vis kommentarer