Glem Thorning: Så let slipper skatteministeren

Venstre kalder nu Benny Engelbrecht i samråd, så han kan redegøre for skævvridningerne i beskatningen af ejendomme og grunde. Selv betaler han kun 5000 kroner

Skatteminister Benny Engelbrehct. Arkivfoto: Mikkel Tariq Khan.
Skatteminister Benny Engelbrehct. Arkivfoto: Mikkel Tariq Khan.

Hvis du synes, at statsministeren er en heldig skatte-kartoffel, så skal du bare høre, hvad skatteministeren betaler i grundskyld.

Helle Thorning er født under en heldig skattestjerne (Foto: Polfoto) Dansk politik Helle Højben slipper for skattesmæk: 'Bare det var mig'

Helle Thorning betaler blot 21.780 kroner i grundskyld til trods for, at hun bor i et liebhaverområde med en offentlig ejendomsværdi på 4,45 millioner kroner. Grunden midt i København er 76 kvm.

Betaler 5000 kr. i grundskyld

Skatteminister Benny Engelbrecht fra samme parti betaler blot 5.027 kroner i grundskyld - dertil kommer ejendomsværdiskatten. Ganske vist bor han et godt stykke fra hovedstaden - i Gråsten i Sønderjylland. Men til gengæld har han en grund på hele 2294 kvm., hvor de 201 kvm. er bebygget.

Den offentlige vurdering er på 1,45 millioner kroner.

Og en grundskyld på 5.027 kr. for 2294 kvm er så skæv, når man sammenligner med en række andre kommuner, at skatteministeren nu er kaldt i samråd af Venstres Jan E. Jørgensen.

Søren Pape går nu med slips. Det er vælgerne ligeglade med, mener Hans Engell (Foto: Rumle Skafte) Meninger Pape – nu med slips, men uden vælgere

- Det er ikke skatteministerens personlige forhold, der er problemet. Men det er en komplet skævvridning, at man på Frederiksberg betaler 25 gange så meget i grundskyld, som man gør i skatteministerens kommune, siger Jan E. Jørgensen til Ekstra Bladet.

I forbindelse med, at Venstre har kaldt Benny Engelbrecht i samråd, har Jan E. Jørgensen modtaget beregninger, der viser, at boliger, der er sammenlignelige med skatteministerens bliver solgt tre gange så dyrt på Frederiksberg.

Lars Løkke Rasmussen,  formand for Venstre. Her ses han sammen med Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, og Peter Skaarup. (Foto: Jakob Jørgensen) Dansk politik Så uenig er Løkke med sine venner

- Derfor er det også rimeligt, at man betaler mere i grundskyld på Frederiksberg. Men det hænger slet ikke sammen, at man betaler 25 gange mere i grundskyld, når værdien blot er tre gange større, siger Jan E. Jørgensen.

Han er desuden rasende over, at skatteministeren i Politiken tidligere har afvist problematikken som 'københavneri' og  et problem for 'de rige'.

Og Jan E. Jørgensen er ikke den eneste, der peger på de voldsomme skævvridninger i beskatningen.

Foto: Casper Dalhoff Samfund Boligejerne er blevet bedre til at betale terminen

- Hvis Benny Engelbrecht skulle have det samme hus i hovedstaden, så skulle han vel have en dobbelt statsministerløn, siger formanden for Parcelhusejernes Landsforening Allan Malskær til Ekstra Bladet.

Han understreger desuden, at mange mennesker bliver ramt uden at have haft mulighed for at gardere sig.

- Det er det urimelige i, at man ikke kan planlægge det. Alle de, der har betalt deres gæld af igennem årtier, bliver nu ramt af en voldsom beskatning. Det svarer jo fuldstændig til at købe en pose frosne ærter, og så kommer der ekstra momsopkrævning ti år efter, siger Allan Malskær.

0 kommentarer
Vis kommentarer