God nyhed fra Skat: Sådan bliver dit kørselsfradrag i 2019

Skatterådet hæver både kørselsfradraget og den skattefri befordringsgodtgørelse til næste år, selvom oliepriserne er styrtdykket siden oktober

Følg Politik

Skatterådet har fastsat nye satser for befordringsfradrag og skattefri befordringsgodtgørelse for næste år. Der er små - men dog gode nyheder - til de mange danskere, som trækker transport fra på selvangivelsen eller kører i egen bil for deres arbejdsgiver.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Skattestyrelsen.   

Satserne for 2019 stiger nemlig en smule i forhold til 2018.

- Satserne kommer til at stige en anelse til næste år. Når satserne kommer til at stige, så skyldes det først og fremmest, at vi forventer, at benzinpriserne stiger i 2019, forklarer Hanne Søgaard Hansen, der er formand for Skatterådet, i pressemeddelsen.

Prisen på olie - og dermed også benzinpriserne - har svinget meget de senere år. Priserne toppede i begyndelsen af oktober, hvorefter de er faldet brat med en tredjedel. De investorer, som spekulerer i de fremtidige oliepriser, forventer i øvrigt yderligere fald, skriver Børsen.

Men Skatterådets krystalkugle siger altså, at prisen på en liter benzin kommer op igen i løbet af 2019.

Klar til benzin- og dieselfest: Nu falder literprisen 30 øre yderligere

Fredag i denne uge sænkede Circle K pumpeprisen på en liter blyfri 95 oktan til 10,49 kr.

Men Skatterådets baggrund for de nye fradrags- og godtgørelses-satser er en forventet benzinpris til næste år på 12,76 kr. pr. liter, mens man i 2018 forventede en gennemsnitlig benzinpris på 11,96 kr. per liter.

'Dertil er indregnet et skøn over vedligeholdelsesomkostninger m.v.', skriver Skattestyrelsen.

Kørselsfradraget:

År Sats for kørsel ml. 25-120 km Sats for kørsel over 120 km
2018 1,94 kr. pr. km 0,97 kr. pr. km
2019 1,98 kr. pr. km 0,99 kr. pr. km

Selve princippet bag befordringsfradraget er uændret. Det betyder, at der stadig ikke gives fradrag for de første 24 kilometer per dag mellem hjem og arbejde. Uanset hvilket transportmiddel du benytter, kan du trække beløbet fra. 

'Pendlere i yderkommuner, der er omfattet af de særlige regler om forhøjet befordringsfradrag, får ikke nedsat satsen ved kørsel ud over 120 km', skriver Skattestyrelsen.

Skattefri befordringsgodtgørelse for kørsel i egen bil:

År For de første 20.000 km For kørsel over 20.000 km
2018 3,54 kr. pr. km 1,94 kr. pr. km
2019 3,56 kr. pr. km 1,98 kr. pr. km

Også reglerne for arbejdsgiveres udbetaling af skattefri befordringsgodtgørelse til ansatte for kørsel i egen bil er uændrede.

Til gengæld stiger det kilometer-beløb, der kan udbetales til medarbejdere, som kører i egen bil på opgaver for arbejdsgiveren.

Som rosinen i pølseenden oplyser Skattestyrelsen, at det også er muligt at få skattefri godtgørelse fra arbejdsgiveren, hvis man kører på egen cykel eller knallert i arbejdstiden.

Her er den skattefri godtgørelse til næste år uændret på 0,53 kr. per kilometer.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind