Annonce:
Annonce:

Grænsekontrollen forlænges

Regeringen har for tredje gang forlænget den midlertidige grænsekontrol, som blev indført 4. januar. Den er forlænget med 10 dage frem til 4. marts

Annonce:
Følg Politik

Regeringen har tirsdag valgt at forlænge grænsekontrollen ved den dansk/tyske grænse. Denne gang er den forlænget med ti dage frem til 4. marts.

Det oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Efter at grænsekontrollen blev indført 4. januar, er den nu i alt blevet forlænget tre gange. Først varede den ti dage, og derefter er den blevet forlænget med to gange 20 dage og nu med ti dage yderligere.

Regeringen vurderer ifølge ministeriet fortsat, at kontrollen er nødvendig for at undgå ophobning af illegale udlændinge i Danmark.

- Regeringen betragter fortsat grænsekontrollen som nødvendig for at opretholde orden og sikkerhed i Danmark, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i pressemeddelelsen.

Annonce:

- Vi skal have styr på, hvem der rejser ind i landet, og vi ønsker ikke at se store ophobninger af flygtninge og migranter i Danmark.

- Det er regeringens vurdering, at der er risiko for, at illegale udlændinge strander i Danmark, hvis vi ophæver grænsekontrollen på nuværende tidspunkt. Derfor forlænger vi nu kontrollen i yderligere ti dage, siger ministeren.

Når de ti dage er gået, har regeringen mulighed for at forlænge grænsekontrollen over en længere periode.

Det er det såkaldte Schengengrænsekodeks, der sætter reglerne for, at EU-medlemslande kan indføre midlertidig grænsekontrol inden for det ellers grænseløse Schengensamarbejde.

Et medlemsland kan indføre grænsekontrol i op til ti dage til at begynde med. Herefter kan perioden forlænges med perioder på 20 dage, indtil der er gået to måneder.

Annonce:

Herefter kan kontrollen forlænges med 30 dage ad gangen i op til et halvt år. Når de i alt otte måneder er gået, kan grænsekontrollen forlænges i op til to år.

Dansk Folkeparti har længe skreget efter en fast og mere skærpet grænsekontrol, og det er fortsat meldingen fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

- Det er selvfølgelig fint, at regeringen forlænger grænsekontrollen med ti dage. Men hvornår indser regeringen, at de midlertidige forlængelser skal afløses af en permanent kontrol ved vores grænser?

- Hvornår erkender regeringen, at grænsekontrollen er kommet for at blive? skriver Thulesen Dahl på Facebook.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: