Grønlænder kræver personlig undskyldning af minister

Aleqa Hammond har modtaget beklagelse på sms fra skatteminister Karsten Lauritzen. Men det er ikke godt nok, lader hun forstå

Aleqa Hammond. Foto: Mik Eskestad
Aleqa Hammond. Foto: Mik Eskestad

Det grønlandske folketingsmedlem Aleqa Hammond har modtaget en beklagelse på sms fra skatteminister Karsten Lauritzen (V), efter han til en nytårskur i sin valgkreds fik sagt, at regeringen havde 'købt en grønlænder'.

Sagde Løkke købte en grønlænder: Nu undskylder ministeren

Minister chokerer: Vi har købt en grønlænder

Det fortæller Aleqa Hammond på sin Facebook-profil, hvor sms'en fra Karsten Lauritzen er gengivet:

'Kære Aleqa. Jeg har prøvet og ringe dig op, for personligt at beklage min formulering i Lemvig Dagblad, om vores aftale med dig om ikke at vælte regeringen. Det er sagt på et lukket møde, i en meget mutter forsamling og stemning og jeg anede ikke at der var journalister til stede. Jeg vil gerne beklage og undskylde det overfor dig og du må gerne ringe til mig. Bh Karsten Lauritzen', skriver skatteministeren.

Men den besked er ikke god nok, lader Aleqa Hammond forstå i sin kommentar til sms'en på Facebook:

'Jeg forventer, at hans undskyldning sker personligt', skriver den skandaleombruste politiker på engelsk.

Købt og betalt
Karsten Lauritzen endte i fedtefadet, efter han kækt bemærkede, at VLAK-regeringen nu har et ekstra mandat at gøre godt med i Folkertinget, efter Hammond har skiftet side ovenpå hendes udnævnelse som formand for Grønlandsudvalget.

Karsten Lauritzen. Foto: Polfoto
Karsten Lauritzen. Foto: Polfoto
 

Kommentaren faldt, da Lauritzen holdt tale ved en nytårskur for Venstre i Lemvig.

- Vi har sikret os stemme 91 ved at købe en grønlænder. Et af de grønlandske mandater har vi gjort til formand for Grønlandsudvalget mod, at hun så ikke stemmer mod regeringen i afgørende spørgsmål. Så må vi bare håbe, der ikke er nogen, der byder mere på et tidspunkt, fortalte en ligefrem skatteminister i sin tale ifølge Dagbladet Holstebro-Struer.

Hammond: Jeg er ikke overrasket
Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Aleqa Hammond, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Til DR fortæller Hammond, at hun er skuffet over ministerens udmelding.

- Jeg vil kun sige, at det er vel sådan, han taler. Det er vel sådan en betegnelse, han bruger om os grønlændere. At man køber sådan en. Godt nok er dansk ikke mit modersmål, men jeg tror alligevel, at jeg kan et mere civiliseret dansk end ham. Det er sagt med et smil, siger hun til DR Nyheder.