Annonce:
Annonce:

Hård kritik af Mette F.: Han bør fratræde øjeblikkeligt

Mette Frederiksens stabschef, Martin Rossen, er fra november lobbyist hos Danfoss, men han fortsætter alligevel hos statsministeren under klimaforhandlinger. Venstre kritiserer 'habilitetsproblem'

Ifølge Henrik Qvortrups vurdering er Rossens afgang et særdeles stort tab for Mette Frederiksen. Her forklarer han hvorfor. Foto/producer: Jens Dresling/Emma Svendsen
Annonce:
Følg Politik

Stabschef Martin Rossen i Statsministeriet bør fratræde øjeblikket på grund af habilitetsproblemer.

Så klar er meldingen fra det største oppositionsparti Venstre til statsminister Mette Frederiksen (S), efter at Martin Rossen tirsdag offentliggjorde sin fratrædelse til fordel for et job som kommunikationsdirektør i Danfoss 1. november.

Det viser sig nemlig, at Martin Rossen først forlader sin stilling som stabschef fra slutningen af august, oplyser Statsministeriet. Og det giver ikke mening, når han om lidt er lobbyist for Danfoss, mener Venstres politiske ordfører.

- For Danfoss’ skyld bør han selvfølgelig fratræde med øjeblikkelig virkning. Virksomheden kan ikke være tjent med, at der kan opstå tvivl om, hvilke interesser der varetages, siger Sophie Løhde.

Annonce:

- Det ville klæde Mette Frederiksen at sikre, at linjerne er rene, fortæller Venstres politiske ordfører.

'Habilitetsproblem'
I øjeblikket kører klimaforhandlingerne på fuld damp, og netop det får Venstres politiske ordfører op af stolen.

Danfoss er en stor international spiller, når det gælder termostater til varmeregulering. Samtidig har virksomheden også en lang række produkter inden for sol- og vindenergi.

Martin Rossen har altså skrevet under på en ansættelseskontrakt med en virksomhed, der kan blive påvirket af en klima-aftale.

- I den sammenhæng er der et klart habilitetsproblem mellem, at statsministerens øverste spindoktor nu har fået job som lobbyist for en virksomhed, der har stor interesse i klimaforhandlingerne, samtidig med at han fortsætter i jobbet hos Mette Frederiksen et stykke tid endnu, siger Sophie Løhde.

Annonce:

Træder ud af udvalg
Statsministeriet oplyser, at Martin Rossen er udtrådt af regeringens faste udvalg. Det drejer sig om det magtfulde økonomiudvalg og koordinationsudvalget, hvilket allerede fremgår af Statsministeriets hjemmeside.

Han er stadig ansat i Statsministeriet. Han er stadig stabschef og fratræder med udgangen af august, lyder det i en skriftlig meddelelse.

Martins møgsager

Ulovligt lån

Martin Rossen benyttede en ulovlig lånemetode i sit anpartsselskab samme regnskabsår, som han blev Mette Frederiksens spindoktor. Han vedkender sig den ulovlige handling: Det er mit ansvar.

Et dyk ned i regnskabet viser, at lånet lød på 30.850 kroner. Pengene blev først tilbagebetalt i forbindelse med lukningen af selskabet ifølge revisor-påtegningen, fremgår det af dokumenterne.

Mettes højre hånd tog ulovligt lån  

Vicestatsminister

Både politiske venner og fjender kritiserede, at statsminister Mette Frederiksen (S) gav Martin Rossen en central placering i regeringen. Flere kaldte ham 'vicestatsminister'.

Martin Rossen var medlem af de to magtfulde udvalg Koordinationsudvalget og Økonomiudvalget, hvor regeringens vigtigste beslutninger træffes. Medlemmerne af udvalgene er normalt folkevalgte.

Mettes magtmand bryder reglerne

Mettes stabschef stækket  

Sprænger lønramme

Mette Frederiksen har egenhændigt hevet sin ven og kollega Martin Rossen ind til kæmpe løn.

Helt nøjagtigt blev hans løn 1.229.578 kr. inden pensionsindbetalinger, der lyder på godt 200.000 kroner årligt. Det oplyste Statsministeriet kort efter valget i 2019.

Mettes spinboss scorer KÆMPE løn

Mette F. laver nye regler - sikrer toprådgiver rekordløn

Luksus uden overenskomst

Den socialdemokratiske top blæste på overenskomsten - igen - og underbetalte polakker. Han valgte et eksklusivt overklasse-habitat til et strategiseminar.

Det var til topfolkene i S-organisationen - der blandt andet talte Mette Frederiksens højre hånd, stabschef Martin Rossen.

Blæste på overenskomst: Mettes topfolk tog på luksus-hotel  

Ekstra Bladet har bedt Statsministeriet om en kommentar fra statsministerens og stabschef Martin Rossen.

Ekstra Bladet forsøger også at få en kommentar fra Danfoss.

Det siger de om opsigelsen

Statsminister Mette Frederiksen (S)

- Martin har en meget stor andel i, at det lykkedes Socialdemokratiet at genvinde regeringsansvaret ved folketingsvalget sidste år, og at regeringen har kunnet sætte en klar politisk retning for vores arbejde, udtaler Mette Frederiksen.

- Martin og jeg har kendt hinanden i 25 år, vi er tætte venner og han har været min nærmeste rådgiver, fortrolige og sparringspartner i de seneste ni år. Jeg vil gerne ønske Danfoss tillykke; Martin bliver ualmindeligt dygtig også i sit nye job for en af Danmarks største private virksomheder, siger Mette Frederiksen.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg gerne ville have beholdt Martin. Samtidig har jeg stor forståelse for, at han efter ni års dedikeret og utrættelig indsats har brug for at åbne et nyt kapitel i sit liv.

- Både professionelt men også privat. Martin vender tilbage til det private erhvervsliv – og han kan være stolt af sit bidrag til regeringen og Socialdemokratiet, fortæller statsministeren.

Stabschef Martin Rossen

Martin Rossen fortæller i pressemeddelelsen, at jobbet hos termostats-virksomheden Danfoss er 'en drengedrøm, der går i opfyldelse'.

- Jeg er vokset op på Als, og min mor var ansat i virksomheden, udtaler han.

I en pressemeddelelse fra Danfoss oplyser Martin Rossen, at hans mor arbejdede i virksomheden i 27 år.

- Min beslutning om at skifte spor arbejdsmæssigt har været vemodig og krævet grundig overvejelse. Følelserne er meget store og modsatrettede, siger Martin Rossen.

- Jeg kommer til at savne samarbejdet med Mette og det enorme engagement, som præger centraladministrationen, Socialdemokratiet og Christiansborg i det hele taget. Men jeg glæder mig også til mit nye job, lyder det fra S-rådgiveren.

Mettes magtmand bryder reglerne

Mettes spinboss scorer KÆMPE løn

S klynker over ballon

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: