Hårdt angreb på Tulle fra egne rækker: Vælgerbedrager og levebrødspolitiker

Politisk løgn og bullshit: – Vi er ikke forpligtet til at støtte Dansk Folkeparti, fastslår Søren Krarups datter

Ekspert i politisk løgn og bullshit, ifølge familien Krarups blad. :Foto: Marie Katrine Kragh
Ekspert i politisk løgn og bullshit, ifølge familien Krarups blad. :Foto: Marie Katrine Kragh

Kristian Thulesen Dahl er en ’vælgerbedrager’ og ’levebrødspolitiker’, der ikke længere ’kan se forskel på virkeligheden og ordene i en pressemeddelelse’.

Sådan lyder den opsigtsvækkende dom over Dansk Folkepartis formand på forsiden af det nye nummer af tidsskriftet ’Tidehverv’.

Tidsskriftet er tæt forbundet med den islamkritiske teologiske bevægelse af samme navn samt Krarup-familien. Helt centralt i den snævre udgiverkreds står fem familiemedlemmer til de to præste-fætre og tidligere folketingsmedlemmer for DF; Søren Krarup og afdøde Jesper Langballe.

Blandt andet tre af fætrenes børn: DF’s medlem af DR’s bestyrelse, teologen Katrine Winkel Holm (Krarups datter), DF’s folketingsmedlem, præsten Christian Langballe og bladets redaktør, sognepræst Agnete Raahauge (Krarups datter).

– Jeg føler mig ikke en dyt forpligtet på at støtte DF. De skal håndfast lukke Danmarks grænse. Det skal siges meget kraftigt, siger redaktør Agnete Raahauge, der overtog posten efter sin far. (artiklen fortsætter under billedet)

 

Politisk løgn og bullshit
Ifølge artiklen er der reelt udbrudt borgerkrig i Europa mellem den oprindelige befolkning og de invaderende muslimer. Forsidehistorien – som er skrevet af tidehvervspræst Claus Thomas Nielsen - angriber i hårde vendinger de to ’symbolpolitikere’ statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Kristian Thulesen Dahl. De er skandaløst passive, når det gælder truslen fra islam.

De to blå partiledere tilhører begge den ’popmusikdyrkende Blair-generation’, som har ’transcenderet (bevæget sig over, red.) den politiske løgn og er kommet frem til det rene bullshit’, fastslår artiklen.

Men mest bemærkelsesværdigt er naturligvis angrebet på Thulesen Dahl, der selv har udtrykt sympati for tidehvervsbevægelsen, som hans parti i mange år har været tæt forbundet med via de to præstefætre – og senere en række af deres børn. Udover de tre ovennævnte, der altså udgiver tidehverv, sidder også Marie Krarup i Folketinget for DF.  (artiklen fortsætter under billedet)

Langballe den yngre: - Det kan godt være, at Abu Bilal ikke får optaget et læserbrev. Men han (skribenten, red.) må skrive, hvad han vil. Foto: Linda Johansen
Langballe den yngre: - Det kan godt være, at Abu Bilal ikke får optaget et læserbrev. Men han (skribenten, red.) må skrive, hvad han vil. Foto: Linda Johansen
 

Christian Langballe: Værner for Danmarks sag

DF’s folketingsmedlem, indfødsretsordfører Christian Langballe, er medudgiver af bladet Tidehverv, som i det nye nummer retter en sønderlemmende kritik af partiformand Kristian Thulesen Dahl.

– Jeg sidder med det seneste nummer af Tidehverv, som du er med til at udgive ...

– Jeg har ikke fået det læst endnu (griner, red.). Men jeg har godt hørt, at det var der. Men det må han jo om (artiklens forfatter, tidehvervs-præst - og bladudgiverkollega Claus Thomas Nielsen, red.).

– Artiklen angriber Lars Løkke i de første tre linjer - og så står der, at Thulesen Dahl er Løkkes symbolpolitiske tvilling. Han er vælgerbedrager og levebrødspolitiker. Hvad siger du til det?

– Han (skribenten, red.) er lidt uden for de politiske realiteter. Jeg har ikke fået det læst. Jeg sidder i udgiverkredsen, men har travlt med andre ting. Jeg sidder heller ikke og censurerer det. Skulle der være noget kritisk, så siger jeg ikke; det må I ikke. Der er ordet frit.

– Så hvem som helst kan skrive hvad som helst?

– Nej ... det ved jeg ikke. Det kan godt være, at Abu Bilal ikke får optaget et læserbrev. Men han (skribenten, red.) må skrive, hvad han vil.

– Men hvad siger du til det, som han skriver?

– Jeg har fået brudstykker af dig. Det kom her til morgen (mandag, red.), og jeg har kørt i tog hele dagen. Jeg har ikke fået det læst endnu. Så jeg har vanskeligt ved at udtale mig kvalificeret.

– Er du enig?

– Nej det er jeg godt nok ikke.

– I artiklen står, at Lars Løkke og Thulesen Dahl har bevæget sig så længe i symbolpolitikkens tåger, at de ikke længere kan se forskel på virkeligheden og ordene i en pressemeddelelse?

– Nej, der forholder det sig lige omvendt. Vi har vores politik, men vi skal også lige have nogen at gennemføre den med.

– De fleste i udgiverkredsen kommer fra Krarup-Langballe-familien ...

– Det er nogle gode mennesker, der værner for Danmarks sag.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Ifølge næstformand Søren Espersen (DF) gav fætrene Krarup og Langballe partiet ’danskhed og nationalkonservatismen’. De to kom i Folketinget i 2001, og med dem fik DF en tiltrængt akademisk og intellektuel overbygning. Ifølge Pia Kjærsgaard (DF) var de to fætre altid 100 procent loyale.

Men den nye generation af familien Krarup-Langballe skylder ikke DF noget. Det fastslår Agnete Raahauge. Hun mener, at familiens blad i det nye nummer bringer en ’meget nødvendig artikel’, som hun står helt inde for.

– Tidehverv er ikke noget politisk organ. Det har ingen som helst forpligtelse til at støtte Dansk Folkeparti. Grænsen skal lukkes, og det skal Dansk Folkeparti stå fast på. Hvis ikke de kan gøre det godt nok, jamen så er de vælgerbedragere, siger Agnete Raahauge.

Heller ikke hendes søster, medudgiver af bladet og  DF’s medlem af DR’s bestyrelse, Katrine Winkel Holm, ser noget problem med artiklens indhold.

- Det er fint nok, at han skriver. Det er jo for egen regning. Tidehverv er jo ikke nogen partiorganisation, forklarer hun.

Deres far, Søren Krarup, mener - i lighed med artiklen i Tidehverv, at Thulesen Dahl har begået en fejl ved, at ønske en ’europæisk’ version af islam. Ifølge Tidehverv har DF-lederen dermed afsløret sig som en ’fuldblods konstruktivist’. Altså en vindbøjtel, som tror, at ’ingen ideer har nogen kerne’. Alle ideer kan forvandles til hvad som helst - også sin egen modsætning. (Artiklen fortsætter under billedet)

Tidehverv er ikke en partiorganisation, fastslår Sørens Krarups datter Katrine Winkel Holm. Hun er medudgiver af bladet og DF's medlem af DR-bestyrelsen. Foto: Peter Klint/Polfoto
Tidehverv er ikke en partiorganisation, fastslår Sørens Krarups datter Katrine Winkel Holm. Hun er medudgiver af bladet og DF's medlem af DR-bestyrelsen. Foto: Peter Klint/Polfoto

Ekstra Bladet ville gerne haft Kristian Thulesen Dahls kommentar til kritikken, men DF-formanden henviser til partiets næstformand Søren Espersen for en reaktion.

Espersen er rasende over for kritikken.

– Det er et skammeligt angreb på Kristian Thulesen Dahl. Det er helt uden for al anstændighed at betragte ham som en levebrødspolitiker. Hvis han havde været levebrødspolitiker, så havde han været medlem af Det Konservative Folkeparti eller Venstre, og så havde han været statsminister i dag, lyder det fra Søren Espersen.

Opdateret med link til Tidehvervs artikel, som nu er lagt på bladets hjemmeside.

Læst hele Søren Espersens rasende modsvar senere på ekstrabladet.dk

568 kommentarer
Vis kommentarer