Handicappede frygter SU-besparelse: De rammer helt skævt

Handicaporganisation påpeger behovet for et åbent arbejdsmarked med regeringens udspil til SU-forringelser

Så længe arbejdsgiverne ikke er mere åbne over for at ansætte personer med et handicap, vil det være "hamrende skævt" at skære i SU'en for netop den gruppe. Sådan siger formanden for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen.

En gennemgang af regeringens 2025-udspil viser ifølge Jyllands-Posten, at gruppen af handicappede vil få udbetalt 800 kroner mindre om måneden efter skat.

- Det vil få en alvorlig betydning, fordi man som handicappet har sværere ved at betale sine regninger, end andre har. Vi har ikke de samme muligheder for at passe et job, siger Thorkild Olesen.

- Det vil betyde, at man som studerende med et handicap får opbygget en gæld. Samtidig er det også sværere for os at få et job bagefter, så vi kan betale gælden tilbage, siger Thorkild Olesen.

Formanden understreger, at der er behov for politiske tiltag, hvis flere studerende med et handicap skal gøre sig håb om at få et job, når den sidste eksamen er overstået.

- Man bliver nødt til at se på, om virksomhederne overhovedet vil have ansatte med et handicap ansat, og om de skal have nogle økonomiske incitamenter til at gøre det, siger han.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.