Hanne-Vibeke Holst klasker til Løkke: Tror han er klogest, fordi han er mand

Kvindelig stjerneforfatter og samfunddebattør i grovkornet angreb på Venstres mandlige formand

Her konfronterer Ekstra Bladets reporter Sverre Quist Lars Løkke om sætningen 'der er så meget, du ikke forstår'
Følg Politik

En af landets mest læste forfattere Hanne-Vibeke Holst går nu direkte i kødet på Venstres statsministerkandidat, Lars Løkke Rasmussen, efter han i debat med Helle Thorning-Schmidt i aftes sagde:

- Der er rigtig mange ting, du ikke forstår.

Bemærkningen er af flere debattører blevet opfattet som en slet skjult henvisning til talemåden og Oddset-sloganet, 'der er så meget kvinder ikke forstår'.

Hanne-Vibeke Holst skriver i en opdatering til sine næsten 4000 venner på Facebook, at Løkke i hendes øjne under debatten i aftes på DR1 følte sig hævet over Helle Thorning-Schmidt, blot fordi han er en mand.

Tonen fra Hanne-Vibeke Holst - der har skrevet romaner med kvindelige politikere som hovedperson - er iskold og ironisk.

'Hvad er det, Helle ikke forstår? Er det off-sidereglerne? Krigen i Syrien? Finansmarkederne? Den enlige mor? At forhandle med Angela Merkel?,' skriver hun bl.a.

'Eller forstår landets statsminister simpelthen ikke, at en mand stadig hundrede år efter danske kvinder opnåede valgret inderst inde kan mene, at han, netop fordi han er mand, pr. definition er lidt klogere og alene derfor burde sidde i den stol, som hun har taget fra ham.'

Løkke afviser beskyldninger
Ekstra Bladet har været i sms-kontakt med Hanne-Vibeke Holst, men hun ønsker hverken at svare på uddybende eller kritiske spørgsmål om sin opdatering. Hun giver dog samtykke til Ekstra Bladets omtale af opdateringen.

Lars Løkke afviste tidligere i dag, da Ekstra Bladet mødte ham ved Torvehallerne i København, at hans kommentar skal forstås som henvisning til Thornings køn.

-  Der tænker jeg på vores politik, for den har hun ikke forstået meget af. De betaler penge for busreklamer, der kører rundt i København, og de antyder, at det skulle komme til at koste penge at gå til læge, hvis jeg bliver statsminister.

- Og de bliver ved med at sige, at jeg vil skære i dagpengene, selv om jeg gav et løfte og opfordrede hende til at lave en aftale om det i går (i debatten på DR, red.) Og så har de ikke forstået, hvad vores politik går ud på. Det synes jeg godt, at jeg må have lov at sige.

Hanne-Vibeke Holst kaldte i september 2011 over for Helle Thoning-Schmidts valgsejr fantastisk, da det stod klart, at socialdemokraten blev landets første kvindelige statsminister.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+