Annonce:
Annonce:

Hans Engell: Derfor giver Tulle nu Mette F. den kolde skulder

DF-lederen vil ikke lægge sig mere ud med Løkke end højest nødvendigt

Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen i Folketingets samtaleværelse, hvor de erklærede deres indbyrdes bånd for alverden. Foto: 3F
Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen i Folketingets samtaleværelse, hvor de erklærede deres indbyrdes bånd for alverden. Foto: 3F
Annonce:
Følg Politik

Der bliver ikke noget af en regering mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti de førstkommende år.

Det er den krystalklare melding fra Kristian Thulesen Dahl i dagens Jyllands-Posten, hvor han 'godt kan udelukke' en S-DF-regering ved det kommende valg.

Tulle udelukker regering med Socialdemokratiet ved næste valg

Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell vurderer betydningen her to uger efter Kristian Thulesen Dahl sad i samme sofa som Mette Frederiksen og lovpriste de to partiers samarbejde.

- Hvad gør, at Thulesen Dahl så kort tid efter 3F-interviewet har brug for at slå sin position i blå blok fast?

- Han vil ikke have det billede til at stå, at Dansk Folkeparti går til valg sammen med Socialdemokratiet. Det kommer de ikke til.

- Men er der noget i kulissen, som vi ikke kender til, der gør, at man har behov for at fastslå positionen i blå blok for DF ved næste valg?

Annonce:

- Nej, jeg tror mere, det er bekymringen for, at Løkke pludselig overreagerer. De vil ikke komme i en position, hvor de kan beskyldes for alt for åbenlyst at være illoyale over for en regering, de selv har været med til at pege på.

VLAK-regering i tynd tråd
- Jeg er ret sikker på, at Kristian Thulesen Dahls formodning er, at meningsmålingerne taler sandt, så med mindre der sker noget overraskende det næste år til halvandet, så ser det ud som, at den her regering er færdig. Vi ved ikke engang om Lars Løkke bliver siddende perioden ud. Men uanset hvad vil DF gå til valg på, at de vil pege blåt.

- Men det man skal lægge mærke til er, at han på intet tidspunkt har sagt, at han vil pege på den nuværende regering. Det er ikke sådan at VLAK-regering kan regne med, at Tulle sige 'I kan bare fortsætte', hvis der alligevel kommer et blåt flertal. Det er på ingen måde sikkert. De nuancer er meget, meget vigtige. Hvis der skulle komme blåt flertal, så tror jeg, Kristian Thulesen Dahl vil pege på en ren Venstre-regering eller måske en V-DF-regering., siger Hans Engell.

Annonce:

Tulle i historisk interview: Her svigter han Løkke

Engell efter historisk alliance: Tulle har ingen respekt for Løkke

- Men han regner altså med, at der kommer en Mette-regering. Og det bliver så i den periode, at samarbejdet mellem DF og S kommer til at stå sin prøve. Hvor tæt kan samarbejdet udvikle sig. Så det her er en flertrinsraket. Nu har vi bevæget os fra, at de to partier ikke kan fordrage hinanden. De var ikke stuerene osv. over til et ganske tæt samarbejde.

- Det er bare meget hurtigt efter sofa-interviewet og kategorisk, at Thulesen har behov for at udelukke et regeringssamarbejde?

- Jeg betragter det ikke som om, at han slår nogen bremser i. Jeg betragter det som, at han præciserer, hvor er det, DF er henne.

Ulden snak
- Men for folk der sidder derude må det da virke som lidt først den ene vej og så den anden vej.

Annonce:

- Men det er jo, fordi de der meldinger kommer til at stå meget bastant. Politikerne prøver nogle gange at tale lidt uldent. Og så har de ikke noget imod, at medierne kører den lidt hårdere end det faktisk er blevet sagt. Når de så fornemmer, at den kører lidt for meget den ene vej, så trækker de modsatte vej. Så tager det sig ud som om, de har skiftet kurs. Selvom de dybest set ikke har.

- Tulle og Mette bidrager også til det, da de efter 3F-interviewet ikke ville stille op til noget uddybning. Så bidrager de til, at tolkningerne bliver, som de bliver, lyder det fra Hans Engell.

Hundredvis vil kræve 10.000 kr. af DF

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce: