Hans Engell: Lykketofts angreb dumt og arrogant

- Er Lykketoft blevet ramt af storhedsvanvid, spørger Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell

- Mogens Lykketofts svada er ganske enkelt dumt og arrogant gjort. Det er nærmest ubegribeligt, at manden efter 35 år i dansk politik ligefrem sender sin tale ud til 50 personer og så tror, at den ikke rammer medierne.

Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell har kun hovedrysten til overs for Mogens Lykketofts seneste udtalelser, hvor han blandt andet kalder statsminister Lars Løkke for en lille svindler og også sviner den tidligere socialdemokratiske regering til.

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling
 

- Der er flere skærpende omstændigheder i denne sag. Mogens Lykketoft kommer med udtalelserne under talen i forbindelse med sin 70 års fødselsdag. Udtalelserne falder af alle steder i Folketingets fornemste lokale - det såkaldte samtaleværelse. Så er det ikke en privat fest, som Lykketoft selv mener.

Se også: Lykketoft i voldsom sviner: Løkke er en 'lille svindler'

Hertil kommer, at han efterfølgende mailer talen ud til 50 deltagere. Og så er et ubegribeligt dumt af ham at svine den tidligere socialdemokratiske regering og Helle Thorning til på denne måde. Hun var trods alt med til at gøre ham til formand for Folketinget. Han fik også sin FN post takket være Thornings - og for den sags skyld også Lars Løkkes - støtte.

Det er efter min mening uforskammet og nedladende af Mogens Lykketoft at holde sådan en tale. Han kalder jo ligefrem Lars Løkke for en svindler. Sådanne udtalelser tangerer injurier, fastslår Hans Engell.

Lars Løkke Rasmussen blev af Lykketoft kaldt 'den lille svindler' (Foto: Jens Dresling) Dansk politik - 25. jan. 2016 - kl. 23:23 Løkke provokerer Lykketoft: Har ikke fanget budskabet

Hans Engell mener også, at Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, må være dybt bekymret efter Lykketofts verbale bombardement til højre og venstre.

- Hun må da begynde at stille sig selv spørgsmålet om, hvad Lykketoft vil lave i Folketinget, hvis han skejer ud på den måde. Det her kan være et varsel for hende om, at Lykketoft agter at agere som 'freelancer' i Folketinget og gøre og sige nøjagtig, hvad han vil. Det kan hun få meget glæde af, lyder det syrligt fra Hans Engell.

Han kan ikke lade være
- Hvorfor har Lykketoft overhovedet sagt disse ting til sin fødselsdagsfest?

- Jamen, han kan jo ikke lade være. Der er sket et eller andet med ham. Sådan er han skruet sammen. Men jeg troede faktisk, at han havde nok at lave i FN i New York i stedet for at udsende sådanne svadaer.

- Kan det her skade hans omdømme i FN sammenhænge?

- Nej, det kan det ikke. Sådan noget vil de være helt ligeglade med derovre. Men på den hjemlige politiske front kan det få betydning.

Manden sidder jo ikke på et værtshus sammen med konen og et par venner og siger disse ting.

Måske storhedsvanvid
Hans Engell kalder direkte Mogens Lykketofts udtalelser for underskudsagtige.

- Jeg ved ikke, hvad der er sket med ham. Det er som om, at han føler sig hævet over alt og alle. Måske er han blevet ramt af storhedsvanvid?

Det er jo underligt, at netop Lykketoft siger disse ting. Han har konstant brokket sig over, at journalisterne og medierne kun går efter manden og aldrig bolden. Og så kommer han selv med sådan en gang skidtsnakkeri.

 

1 af 2 Arkivfoto: Ole Steen
2 af 2 
404 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere