Hans Pilgaard: Det er ikke anstændig opførsel som folkevalgt

TV-værten siger, at han er vred, forundret og bekymret over, at hans kritiske spørgsmål blev slettet og han selv blev blokeret af Mette Hjermind Dencker, der er valgt til Folketinget for DF

Fotos: Kenneth Meyer/Folketinget
Fotos: Kenneth Meyer/Folketinget

Det er uanstændigt og problematisk, at et medlem af Folketinget sletter og blokerer borgere, der stiller et spørgsmål.

Det siger tv-værten Hans Pilgaard til Ekstra Bladet, efter hans Facebook-opslag om og til Dansk Folkepartis folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker er gået viralt på de sociale medier.

Her spurgte han, om hun stadig stod ved sin tidligere udmelding om, at det er naturstridigt at flytte hjemmefra, før man er 18, at leve som homoseksuel og at vokse op uden både en mor og en far til stede.

- Jeg spurgte bare, om hun stadig mente de ting. Og så vælger hun at slette kommentaren og blokere mig. Det er ikke demokrati. Det er ikke lydhørhed. Det er ikke anstændigt og klædeligt som folketingsmedlem. Og det er vigtigt for mig at understrege, at det ville jeg synes, uanset om det havde været en radikal, en fra DF eller Enhedslisten. Det har  intet med partifarve at gøre, siger Hans Pilgaard og tilføjer:

Det er et spørgsmål om politik

- Det er ikke bare et spørgsmål om homopolitik. Det er et spørgsmål om politik.

Han siger, at han er mere vred, forundret og bekymret end rystet.

Han forstår godt, at DF-folketingsmedlemmet ikke kan svare alle hurtigt og hele tiden. Men han undrer sig over, at hun reagerer ved at slette et spørgsmål, som hun ikke bryder sig om.

- En ting er, at de ikke kan svare hele tiden. Det er der intet menneske, der kan. Men hun har brugt mere tid på at slette og blokere, end hun ville have brugt på at svare på spørgsmålet. Hun  kunne bare have skrevet: Det er noget, jeg sagde for to år siden, som jeg ikke mener mere. Jeg synes, det er bekymrende, siger Hans Pilgaard, der ikke har kunnet finde en privat mail fra Mette Dencker, som hun ellers siger, at hun har sendt.

- Jeg formoder ikke, at hun lyver, men jeg har ikke set den på nogle platforme, siger han og opfordrer hende til at vise den besked, som hun har sendt.

  Fotos: Kenneth Meyer/Folketinget Dansk politik DF'er slettede kritisk kommentar fra tv-vært

Han tilføjer, at det er hendes egen 'fortjeneste', at sagen er gået så bredt ud.

- I stedet for at svare at det er en gammel udtalelse, som jeg ikke længere mener, så har hun valgt at slette og blokere mig. Det har jeg skrevet om, og det er der så tusindvis, der har delt. Det er hendes valg, at det her skulle blive til en større sag. Jeg synes ikke, at det er en anstændig måde at reagere som folkevalgt, siger han.

- Hvad tænker du, når et folketingsmedlem vælger at reagere på et spørgsmål på denne måde?

- Jeg tænker øv. Fordi jeg synes, at det er et meget meget fint embede, som man skal gå  til med ydmyghed og skal opføre sig anstændigt og klædeligt i. Men jeg kan forstå på kommentarerne på min Facebook-profil, at det er meget normalt (at kommentarer på Facebook generelt bliver slettet , ikke bare af Mette Hjermind Dencker, red.). Og det undrer mig, siger han.

Blokerer alle, der kører 'shit storm'

Mette Hjermind Dencker bekræfter over for Ekstra Bladet, at hun har slettet kommentarer, heriblandt fra Hans Pilgaard.

- Jeg har blokeret alle dem, der har kørt en shit storm inde på min egen side. Fordi min side er beregnet til at være et sted, hvor jeg kan skrive, hvad jeg laver inde på Borgen, så folk ligesom kan vide, hvad sker der politisk for mig, så de kan følge med i mit arbejde både på Christiansborg og det, der foregår uden for Christiansborg, siger hun og fortsætter:

- Det er ikke beregnet til at være et sted hvor folk bare kan komme ind og lave sådan noget. Det må de jo gerne lave ude på Facebook. Det kan jeg jo ikke forhindre dem i. Men det skal ikke foregå på min side. Så jeg blokerer selvfølgelig alle dem, der har taget del i det her.

Der er jo nogle af de her folk, som er inde på siden, som ikke rigtigt kan forstå, i de her dage, at man så ikke tager spørgsmål og kommentarer inde på Facebook også, når man nu er Folketingsmedlem?

- Jeg mener, det er det enkelte folketingsmedlem, der fuldstændig egenrådigt administrerer sin egen side og bestemmer, hvordan tonen skal være der. Og om man vil gå i dialog der, eller om man ikke vil. Jeg har så bestemt, at på min side, den dialog, som der skal være, det er, når jeg holder de der sessioner, de der Q og A, questions and answers, hvor jeg sidder ved tasterne og der kan man så spørge mig. Det er den eneste dialogform, der er på min side. Ellers henviser jeg klart til mailen, siger Mette Hjermind Dencker.

Hun siger, at det ikke passer, når Hans Pilgaard påstår, at hun ikke har kontaktet ham:

- Jeg har skrevet en privat besked på hans kontakt-formular på hans hjemmeside, hvor jeg har skrevet, at han er velkommen til at skrive på min mail, hvis han vil spørge mig om noget. Det er muligt, at jeg ikke lader mig diktere af, hvad han synes er anstændigt og ej, men vil han have et svar, må han sende mig en mail, som alle andre borgere der vil i kontakt med mig gør.

377 kommentarer
Vis kommentarer