Hans Pilgaard svarer igen: Trist med den rå debat

Tv-værten er nu i god dialog med Mette Hjermind Dencker fra Dansk Folkeparti efter Facebook-brag

Tv-værten er nu i god dialog med Mette Hjermind Dencker fra Dansk Folkeparti efter Facebook-brag (Foto: Folketinget og Kenneth Meyer)
Tv-værten er nu i god dialog med Mette Hjermind Dencker fra Dansk Folkeparti efter Facebook-brag (Foto: Folketinget og Kenneth Meyer)
Følg Politik

De seneste dages tvist mellem tv-værten Hans Pilgaard og DF’s Mette Hjermind Dencker er forbi. Og ifølge Hans Pilgaard er der nu en god og konstruktiv tone mellem de to ’Facebook-boksere’.

Tvisten begyndte på Facebook lørdag, hvor Hans Pilgaard følte sig bortcensureret på Mette Hjermind Denckers Facebook-side, da han spurgte, om hun stadig stod ved sin tidligere udmelding om, at det er naturstridigt at flytte hjemmefra, før man er 18, at leve som homoseksuel og at vokse op uden både en mor og en far til stede.

Hendes svar var, at fjerne Hans Pilgaards spørgsmål. Men nu har de været i dialog. Ekstra Bladet fangede Hans Pilgaard over telefonen, der dog ikke havde lyst til at diskuterer sagen yderligere, men henviste til sit seneste opslag på sin Facebook-side:

Hans Pilgaard: Det er ikke anstændig opførsel som folkevalgt

'Nu har jeg læst hundredvis af kommentarer på Facebook og diverse debat-tråde. Mette Hjermind Dencker HAR svaret mig – og jeg er tilfreds med svaret. Jeg respekterer hendes ønske om, at jeg ikke offentliggør hendes svar.  Men hun har inviteret til kaffe på Christiansborg – og kaffe og konstruktiv meningsudveksling er jo ikke at kimse af… så det tager jeg nok imod. Men som afslutning på denne ’sag’… Til alle dem der bakkede op, vil jeg gerne sige tak. Til alle dem der sobert og ordentlig forholdt sig kritisk til mig, mine motiver eller min fremgangsmåde, vil jeg gerne sige tak.

Til alle dem der har svinet mig til og kaldt mig mange nye og gamle ’kælenavne’ og ønsket mig til Rusland eller andre steder, hvor peberet gror og homoseksuelle forfølges, straffes eller henrettes – Hvor er det trist, at I ikke kan formulere jer på en ordentlig måde, tale ordentligt og opføre jer som voksne mennesker, så vi kunne tage debatten.

Efter shitstorm: Her er DF'ers svar på Pilgaards spørgsmål

Når jeg læser alle kommentarerne, så slår det mig, at tonen i dag ind imellem er så decideret modbydelig og ondskabsfuld, at det er både usmageligt og sørgeligt.

Men det er måske derfor mobning er så udbredt blandt børn og unge - For det gør de ”voksne” jo - På tv, på gaden, på facebook og i debattråde.

Det er måske derfor der er så mange der ikke gider sige noget eller mene noget mere – for man skal være forberedt på alt muligt verbalt lort lige i ansigtet og gemme sig bag teflon, hvis man stikker næsen frem.

DF'er slettede kritisk kommentar fra tv-vært

Hvis debatten får lov at være SÅ rå, perfid og modbydelig, så forstår jeg også godt, at færre orker stille op til det politiske liv fra Dansk Folkeparti til Enhedslisten. Fra Venstre til SF. Fra Alternativet til Liberal Alliance.  Og DET synes jeg er trist. For os alle sammen.

Vi skal alle respektere hinanden og respektere især dem vi ikke er enige med. Og være enige om, at vi KAN være uenige – men stadig holde sammen. Vi KAN være forskellige med enes. Vi KAN diskutere uden at bruge ondskabsfulde kneb. God dag derude og herinde og pas på jer selv og hinanden!'

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+