Havde mystisk hotel-aftale

Eks-borgmester Jacob Bjerregaard (S) og hjemsendt kommunaldirektør indgik aftale om hotelovernatninger på kommunens regning, oplyser Fredericias nye borgmester, som overvejer krav om tilbagebetaling

Er dette en nær relation mellem Fredericias borgmester og kommunaldirektøren?

Hvis du ved noget om sagen, kan du skrive fortroligt til Ekstra Bladets journalister på munk@eb.dk.

Den hjemsendte kommunaldirektør i Fredericia skal muligvis tilbagebetale penge for en række hotelovernatninger i byen, som kommunen mistænker ikke har haft noget med den kommunale drift at gøre.

Det fortæller Fredericia-borgmester Steen Wrist (S), der også slår fast, at aftalen ikke findes på skrift, og at den blev indgået mellem borgmester Jacob Bjerregaard og kommunaldirektøren.

- Konklusionen er, at vi nu indgår i at få set ind på, om der skal være et tilbagebetalingskrav på noget af det.

- Og det handler om overnatningerne i Fredericia?

- Ja, siger han.

Ekstra Bladet fik i januar aktindsigt i en række bilag, der viser, at kommunaldirektøren har overnattet mindst 15 gange i Fredericia.

Det fik kommunen til at undersøge forholdene nærmere.

Borgmester-skandale: Undersøger hotelregninger

Artiklen fortsætter under billedet...

Kommunaldirektøren har i flere tilfælde overnattet på dette hotel i Fredericia. Det ligger få kilometer fra Fredericia Rådhus. Foto: Claus Bonnerup
Kommunaldirektøren har i flere tilfælde overnattet på dette hotel i Fredericia. Det ligger få kilometer fra Fredericia Rådhus. Foto: Claus Bonnerup

Fik lov af Bjerregaard
I den forbindelse meddelte kommunaldirektøren, at alle overnatninger var i kommunalt regi, og at hun havde en aftale med kommunen om mulighed for overnatning i tilfælde af overarbejde. Hun bor selv lidt udenfor Aarhus.

Afsløring: Flere klager over skandaleborgmesters upassende adfærd

Der er kommet klager over upassende adfærd mellem Jacob Bjerregaard og Annemarie Zacho-Broe.

Der findes dog ikke nogen skriftlig aftale, og aftalen må derfor være indgået mundtligt med forhenværende Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaard (S).

- Ifølge kommunaldirektøren så havde hun en aftale med kommunen. Så vidt jeg forstår, så eksisterer der ikke noget på skrift for den aftale.

- Nej, det er jo også noget af det, som vi bliver nødt til at få dykket ordentligt ned i - hvad er det for en aftale, siger Steen Wrist.

- Og det er, så vidt jeg forstår, en aftale, som hun har haft med Jacob Bjerregaard, om at hun kunne overnatte. Er det korrekt forstået?

- Ja, det er sådan, at jeg har forstået det, siger han.

Skandale-borgmesteren: Sagen kort

 Afsløringer
- Borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard (S) trak sig i december sidste år.

- Dagen efter bragte Ekstra Bladet den første af mange kritiske artikler om Jacob Bjerregaard og Fredericia Kommune. Den handlede om 'uomtvistelig særbehandling' ved køb af borgmesterens luksusgrund fra kommunen. Jacob Bjerregaard pressede en embedsmand for at få grunden ifølge et notat, og fik senere ulovlig byggetilladelse, der sparede ham for 300.000 kr.

- Samtidig var borgmesterens udsigt sikret, mens naboerne blev ramt, da kommunen havde byggeplaner.

- Ekstra Bladet afslørede også, at borgmesteren hjalp sin kone til et topjob i kommunens havneselskab.

- Senest har Ekstra Bladet afsløret, at flere ansatte på rådhuset har klaget over et for tæt og upassende forhold mellem eks-borgmester Jacob Bjerregaard (S) og den hjemsendt kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe.

- Ekstra Bladet bringer også en video, hvor Jacob Bjerregaard og kommunaldirektøren danser tæt på en bar efter en julefrokost.
 

Undersøgelser
- Kommunen besluttede først at lave en intern undersøgelse af borgmesteren. Den blev senere udvidet med en advokatundersøgelse og mulighed for at interviewe personer. Resultatet blev fremlagt 12. marts. Også Ankestyrelsen har krævet en redegørelse.


Hjemsendelser
Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe blev fritaget for tjeneste og sendt hjem i kølvandet på afsløringerne og kommunens egen granskning. Hendes hotelregninger granskes, og kommunen har nu meldt hende til politiet sammen med eksborgmester Jacob Bjerregaard.

Kommunens økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard er også hjemsendt.

Artiklen fortsætter under billedet...

Fredericas nye borgmester Steen Wrist (S). Foto: Claus Bonnerup
Fredericas nye borgmester Steen Wrist (S). Foto: Claus Bonnerup

Hotel-bilagene og en lang række andre dokumenter er blevet overdraget til politiet, der blandt skal efterforske, om der har været en intim relation mellem Jacob Bjerregaard og den fyrede kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe.

'Kaffemøde med borgmesteren'
Overnatningerne er i 15 tilfælde foretaget i selve Fredericia få kilometer fra rådhuset – og i et tilfælde på et hotel i nabobyen Kolding.

I tre tilfælde er formålet beskrevet på bilagene. Her står kortfattet, at Annemarie Zacho-Broes hotelophold på skatteborgernes regning skyldes ’arbejde’, ’møde’ eller ’kaffemøde med borgmesteren’.

Regningen for 'kaffemødet med borgmesteren' er udskrevet 08:14. Ekstra Bladet har forgæves spurgt ind til, hvad det møde handlede om.

Artiklen fortsætter efter bilaget ...

Ekstra Bladet har ligeledes gennem en lang periode forsøgt at få klarhed over, hvilke faglige formål som kommunaldirektøren havde for at overnatte i Fredericia.

Ekstra Bladet har dog kun fået enkelte overnatninger forklaret. Her var der tale om overnatninger i forbindelse med budgetforhandlinger- og seminar.

Kommunaldirektørens advokat meddelte fredag, at de stiller sig uforstående overfor, at kommunen nu har overdraget sagen til politiet, og at de ellers ikke har flere kommentarer.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby