Heftig debat: Vælger kalder Støjbergs kontanthjælpsloft arrogant

Flyarbejder Jane Larsen kalder Venstre og Inger Støjbergs forslag for arrogant. Det kan allerede betale sig at arbejde, og 1000 kroner er mange penge i et husholdningsbudget, mener hun

Jane er bekymret over, hvad der kommer til at ske, hvis Venstre og Inger Støjberg får held til at indføre kontanthjælpsloftet (Video: Mille Schneekloth Christensen)

Vil du udfordre en politiker på et politisk emne? Så skriv til daat@eb.dk

Det skal kunne betale sig at arbejde.

Sådan lyder et af de valg-slogans, som Venstre turnerer land og rige rundt med.

Men ifølge Jane Larsen kan det allerede betale sig at arbejde, og hun mener, at Venstres forslag er udtryk for en arrogant holdning til kontanthjælpsmodtagere.

- 1000 kroner er afsindig meget i et husholdningsbudget, og kan lige præcis være det beløb, der betyder, at jeg har råd til at gå til tandlægen eller min datter kan gå til dans.

Dansk politik Vælger til Støjberg: Uværdig hetz mod de svage

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så er det en anelse arrogant at påstå, at 1000 kroner ikke er mange penge. Det gør mig helt vild ked af det, fordi det er mange penge for os, der ikke tjener så meget, lød det fra Jane Larsen i Ekstra Bladets debatprogram 3 mod 1.

Derudover mener hun, at et arbejde rummer meget mere end bare det økonomiske. Værdighed, kollegaer og at have noget at stå op til har også en stor betydning

Støjberg: 1000 kroner for lidt
Venstres politiske ordfører Inger Støjberg anerkender, at det økonomiske incitament er ikke eneste grund til at gå på arbejde, men alligevel mener hun, at systemet ikke fungerer.

- Det er jo ikke kontanthjælpsmodtagerne, som vi er efter. Det er derimod systemet, som ikke fungerer optimalt.

Dansk politik Vælger frygter EU-indgriben: Jeg vil selv bestemme over mit liv, Lidegaard

- Jeg synes, at en gevinst på 1000 kroner er for lidt i forhold til, at mange mennesker står om om morgenen eller i løbet af natten. Det synes jeg ikke er en særlig stor gevinst, siger Inger Støjberg.

Jane Larsen havde sammen med Kontanthjælpsalliancens Andreas Holck Høeg-Petersen udfordret Venstres Inger Støjberg til en debat kontanthjælpsloftet og om hvorvidt det kan betale sig at arbejde.

De tre debattører blev dog ikke enige, selv om debatten fortsatte i 25 minutter, og emnet er stadig et af valgets varmeste politiske kartofler.

Se hele debatten herunder:

Konservativt kontanthjælpsloft
Men Venstre og Inger Støjberg ville stadig ikke forholde sig til, hvordan det moderne kontanthjælpsloft skal se ud, men de Konservative tøver ikke. Mandag morgen havde Pape sit bud på et kontanthjælpsloft klar til vælgerne, og beskeden er ikke til at misforstå. Målet er, at der altid er mindst 3000 kroner i forskel mellem at være på passiv forsørgelse og at være i arbejde.

- Kontanthjælpsmodtagere er blevet ofre for et system, der er skruet sammen, så man ofte skal lede længe efter de helt store incitamenter til at gå ud og tage et arbejde, siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, til Jyllands-Posten.

Det konservative forslag indebærer, at en enlig på kontanthjælp med tre børn står til at miste 2.956 kroner om måneden efter skat. På samme måde vil et ægtepar med et barn, hvor begge er på kontanthjælp, samlet miste 4.828 kroner per måned efter skat.

Konkret betyder forslaget, at en enlig kontanthjælpsmodtager med tre børn står til at miste knap 3000 kroner efter skat om måneden. Et ægtepar med et barn står til at miste knap 5000 kroner.

Her forklarer Inger Støjberg, hvorfor kontanthjælpsloftet virker:

 

Dansk politik Vælger til Pia: Grænsekontrol løser ingenting

Dansk politik Pia kræver handling: Send flere flygtninge til Dubai

8 kommentarer
Vis kommentarer