Helle forsvarer million-løn i nyt job: Ligesom Verdensbanken

En årsløn på 2,5 millioner kroner er mange penge, men også rimeligt, siger Helle Thorning (S)

Torsdag talte Ekstra Bladet med Helle Thorning om hendes nye stilling hos Red Barnet

Hvis Helle Thorning-Schmidt får ligeså meget i løn som sin forgænger i Red Barnet International i London, så står der knap 210.000 kroner på den månedlige lønseddel.

Selvom det løber op i en årsløn på 2,5 millioner kroner, så mener den tidligere statsminister, at det er rimeligt.

- Jeg kan godt forstå, at mange synes, at det er rigtig mange penge. Men det skal være et lønniveau for, hvad en chef kan få i FN eller Verdensbanken, for at tiltrække de rigtige mennesker, siger Helle Thorning til Ekstra Bladet.

Det rigtige menneske er så Helle Thorning selv, må man forstå. Og chefen for Red Barnet får stadig ikke en løn, som kan måle sig med det private erhvervsliv.

- Men det er også et lønniveau, som på ingen måde kan sammenlignes med det, som man kan få i det private erhvervsliv, siger Helle Thorning.

Sådan husker vi Helle

Storm om løn
Red Barnet International røg i 2014 ud i et større stormvejr, da det kom frem, at den daværende topchef i 2013 havde tjent 234.000 pund - hvilket svarer til 2,3 millioner danske kroner.

Ifølge organisationens hjemmeside voksede lønnen i 2014 til 2,5 millioner danske kroner, og Thorning kan altså se frem til at hendes løn stiger med cirka en millioner kroner i det nye job.

Forhud, hash og Hizb ut-Tahrir: Vild debattør tager Helles plads

- Hvad vil du egentlig have som mål i Red Barnet?

- En verden, hvor ingen børn under fem år dør af sygdomme, som vi kan forudsige, alle børn skal i skole og ingen børn skal udsættes for vold.

- Jeg ved godt, at det er store ord, men det kan lade sig gøre, hvis regeringer og organisationer samarbejder, siger den tidligere statsminister.

Thorning: Derfor forlader jeg dansk politik

Modtog kritik
- Red Barnet kritiserede regeringen dengang du var statsminister. Nu skal du sidde i spidsen for samme organisation. Hvordan kan du det?

- Det er meget naturligt, at Red Barnet kritisere den til enhver tid siddende regering. De skal se alting fra børnenes synspunkt, så jeg har respekt for det, som de gør og har gjort, siger Helle Thorning.

Frontal-angreb efter Helle-exit: Pia K. mangler format

Både Thorning og familien er 'helt vildt glade' for det nye job i London, som formentlig kan give mere tid med manden Steven Kinnock.

I mange år har de to nemlig arbejdet i hver sit land.

Helle: Jeg glæder mig til at se mere til Steve