Helle T. dystede mod Ekstra Bladet: Hvem ved mest om politik?

Den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) var den moralske vinder i en politisk quiz mod Ekstra Bladet, der måtte have hjælp for at vinde. Hvad med dig selv? Prøv quizzen her

Helle Thorning-Schmidt (S) ærgrer sig over et forkert svar i den politiske quiz. Foto: Rasmus Flindt Pedersen.
Helle Thorning-Schmidt (S) ærgrer sig over et forkert svar i den politiske quiz. Foto: Rasmus Flindt Pedersen.

Der findes vindere og så findes der moralske vindere.

Helle Thorning-Schmidt (S) tabte måske formelt Ekstra Bladets politiske quiz på Folkemødet fredag, da stillingen endte 9-7 til journalisterne.

Men det var alligevel den tidligere statsminister, der efterfølgende kunne gå ud blandt folket med æren i behold, vurderer Ekstra Bladets opinionsredaktør Mads Kastrup, der agerede quizmaster.

- Ekstra Bladet gik i hvert fald ikke ud af quizzen med værdigheden i behold, siger Mads Kastrup.

Helle Thorning fik hjælp af veninden og tidligere næstformand i LO Tine Aurvig-Huggenberger. Kvinderne stod overfor Ekstra Bladets politiske redaktør Steen Larsen og politisk reporter Per Mathiessen.

Forstærkning
Selvtilliden var dog i forvejen i bund hos journalisterne, som derfor havde hentet forstærkning i form af Venstres ligestilling- og forskningsordfører Jakob Engel-Schmidt.

Indskiftningen af Venstre-løven skulle vise sig at være en taktisk geni-streg, som dog ikke gjorde meget for det kunstneriske udtryk på journalisternes hold.

Engells spørgsmål
Tilskuerne sad linet op på hvide plasticstole, mens Kastrup udsatte de to hold for politiske spørgsmål udformet af Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell.

Engell havde oprindeligt lavet en række spørgsmål, som ved en stikprøve blev fundet så svære at svare på, at kun politiske nørder med autistiske træk og fotografisk hukommelse måske kunne svare rigtigt.

Derfor blev der lavet en ny runde med Engells såkaldte 'lette spørgsmål', som altså stadig gav Ekstra Bladets politiske journalister opgivende blikke.

- De (journalisterne, red.) kunne intet svare på, og havde det ikke været for Jakob Engel-Schmidt, så var de blevet massakreret af kvinderne, der klart står tilbage, som de egentlige vindere, siger Mads Kastrup.

 

Ekstra Bladets hold svarede rigtigt på ni spørgsmål, men Jakob Engel-Schmidt stod for de otte af dem.

Folkemødet har haft vokseværk

Folkemødet på Bornholm fandt sted første gang i 2011. Siden er det vokset betydeligt i omfang:

* I 2011 deltog 10.000 personer fordelt over Folkemødets fire dage. Ved Folkemødet i 2016 var deltagerantallet vokset til 100.000 over de fire dage.

* Alle partier i Folketinget har en halv time på Folkemødets hovedscene. Derudover finder et væld af arrangementer sted over hele Allinge.

* Ved det første folkemøde i 2011 var der i alt 250 debatter og andre arrangementer. De senere år har der været over 2000 arrangementer, og i år er der planlagt over 3000.

* Folkemødet blev startet som et samarbejde mellem Bornholms Regionskommune og Indenrigs- og Sundhedsministeriet. I dag er det en selvstændig forening, der står bag.

Det var kun på spørgsmålet om, hvem der var Danmarks første kulturminister, at reporter Per Mathiessen trådte i karakter.

- Der gik rygter om, at journalisterne måske havde set spørgsmålene på forhånd. Det står dog helt klart ud fra resultatet, at det havde de ikke, fortæller Mads Kastrup.

Du kan selv tage en lettere forkortet udgave af testen her:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive