Helle Thorning-Schmidt besøger ebolaramte Sierra Leone

Mandag ankommer statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til Sierra Leone

For knap to uger siden tog Helle Thorning en tur i Bilka. Nu går turen til det ebola-ramte Sierra Leone. (Foto: Linda Johansen)
For knap to uger siden tog Helle Thorning en tur i Bilka. Nu går turen til det ebola-ramte Sierra Leone. (Foto: Linda Johansen)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) indleder mandag et besøg i det vestafrikanske land Sierra Leone, hvor den frygtede sygdom ebola har hærget gennem snart et år. Det oplyser TV2 Nyhederne og Berlingske.

Statsministeren er den første vestlige regeringsleder, som besøger Sierra Leone, efter at landet blev ramt af en ebolaepidemi i marts sidste år. Hun skal blandt andet besøge dansk sundhedspersonale, som er udsendt for at bekæmpe ebolaepidemien.

- Når jeg besøger Sierra Leone, er det for at udtrykke min store anerkendelse af den uselviske indsats, de danske udsendte udfører under meget vanskelige og sundhedsfarlige forhold.

- De har forladt en tryg hverdag for at gøre en forskel i kampen mod ebola. Og den indsats skal vi alle sammen påskønne, siger Helle Thorning-Schmidt til Berlingske.

Statsministeren skal ifølge medierne blandt andet besøge en gruppe på omkring 20 danskere, som består af læger og sygeplejersker.

De befinder sig i byen Port Loko nordøst for hovedstaden Freetown, hvor de sammen med et hold fra Irland og lokalt ansatte står for et ebola-behandlingscenter.

Helle Thorning-Schmidt skal også besøge det danske fragtskib Ark Futura i Freetown. Skibet har fragtet 262 FN-køretøjer, der skal bruges til nødhjælp og transport rundt i de tre ebolaramte lande - Sierra Leone, Liberia og Guinea.

Desuden skal den danske statsminister ifølge Berlingske mødes med Sierra Leones præsident, Ernest Bai Koroma.

Hidtil har verdenssundhedsorganisationen WHO på verdensplan registreret 21.296 smittede med ebola i forbindelse med det aktuelle udbrud. Heraf er 8429 døde af virussygdommen.

Ifølge WHO er Sierra Leone et af de tre lande i Afrika, der er hårdest ramt af ebola.

0 kommentarer
Vis kommentarer