Helle undgår potentiel katastrofe - to gange

To gange i denne uge har Helle Thorning-Schmidt været tæt på en regulær valgkatastrofe. Men begge gange har hun dukket sig i tide

Hør her, hvorfor Henrik Qvortrup mener, at Helle Thorning-Schmidt overlevede en potentiel katastrofe på Aalborg Universitetshospital

Hør en bid af podkasten eller lyt find Borgen Umplugged på borgenunplugged.dk, på Soundcloud og i iTunes

Det gælder om at træde varsomt, når der er valgkamp. Bare spørg Lars Løkke Rasmussen.

Men i denne uge er det ikke kun Venstres formand, der har været tæt på at have i politisk stormvejr. Helle Thorning-Schmidt har undgået to potentielle katastrofe, vurderer Henrik Qvortrup.

Onsdag var statsministeren på besøg på Aalborg Universitet, og en tur i elevatoren var tæt på at ende som en bombe under Helle.

En kræftpatient blev hønset ud af elevatoren, fordi der var statsminister-besøg, og det fik en sygeplejerske til at skrive på Facebook.

Helle Thorning-Schmidt var dog selv hurtigt ude og beklage episoden, selv om hun ikke selv havde noget ansvar. Dagen efter tog en talsmand for Aalborg Universitetshospital også selv det fulde ansvar for den uheldige episode.

- Hvis den episode havde fået lov til at udvikle sig, så havde katastrofe næsten have været et for mildt ord. Den kunne have ødelagt alt, fordi i den historie lå alt, hvad folk ikke bryder sig om ved Helle Thorning-Schmidt, vurderer Henrik Qvortrup i podcasten

Henrik Sass trækker i land på Twitter (Foto: Lars Krabbe) Dansk politik Sass laver en Panorama: Beklager anekdote

Hver mandag, onsdag og fredag under valget taler den politiske kommentator om de varmeste i valgkampen, og i fredagens udgave var Helles Thorning-Schmidts mulige møgsager på programmet.

Sass' anekdote
Dagen efter var den gal igen, da der gik 'Panorama' i den for Henrik Sass Larsen

Erhvervsministeren brugte en håndværker-anekdote, selv om han ikke havde fået lov, og så måtte han hurtigt trække det tilbage på Twitter.

- Det ER en skidt sag, men på grund af meget, meget hurtig krisehåndtering fra Socialdemokraterne, der lægger sig fladt ned og får Henrik Sass Larsen til at gå ud og sige, at han beklager, så adskiller den sig fra Venstre-fadæserne.

Dansk politik TV: Sass har stukket hånden i en hvepserede

- Den er alligevel dum, for den trækker luften ud af det, der har været et kort træk for Socialdemokraterne hele vejen igennem. Bare sige Panorama, så ved vi allesammen, hvad der bliver talt om, siger Henrik Qvortrup i Borgen Unplugged

Hør hele podcasten herunder:

73 kommentarer
Vis kommentarer