Helles kampagne angrebet fra alle sider: Se svenskernes kritik

Partier fra både rød og blå blok var ude med den politiske rive efter Socialdemokraternes indvandrerkampagne. Nu bliver Helle også angrebet af vores svenske naboer

Sådan så det ud, da Socialdemokraterne offentliggjorde deres kampagne på en række stationer landet rundt (Foto: Anthon Unger)
Sådan så det ud, da Socialdemokraterne offentliggjorde deres kampagne på en række stationer landet rundt (Foto: Anthon Unger)

Helle Thorning og Socialdemokraternes nye kampagne rettet mod indvandrere og asylansøgere har fået en hård medfart i Danmark.

Venstre og Dansk Folkeparti kaldte kampagnen for vælgerbedrag, mens Enhedslisten mener, at Socialdemokraterne forsøger at lefle for Dansk Folkepartis vælgere. 

- Hvis det er ærlig ment, er det klart, at så rykker de tættere på vores politik, og det er jo kun godt for os, fordi det gør det lettere for os at få vores politik igennem. Jeg tillader mig bare at undre mig over, at sådan noget kommer meget tæt på et folketingsvalg, siger Kristian Thulesen Dahl om kampagnen til Ekstra Bladet.

Men kritikken stopper ikke ved den danske grænse. Nu er nyheden også nået om på den anden side af Øresund.

Se også: Det siger EL og DF om Socialdemokraternes ups-kampagne

'Racistisk kampagne'
Vänsterpartiet, der betegnes som Enhedslistens søsterparti i Sverige, står bag kampagne under overskriften 'Hvis du kommer til Malmø, så er du velkommen.

- Vi ser med stor bekymring på den politiske udvikling på den anden side af sundet, når danske Socialdemokraterne laver racistiske udspil. Integration er et samfundsspørgsmål, ikke noget, du giver individer ansvaret for. Vores solidariske Malmø skal forblive åbent for alle, skriver Vänsterpartiet.

På Facebook skriver det svenske parti yderligere, at de bakker op om deres søsterparti Enhedslistens modstand mod racisme i Danmark.

Artiklen fortsætter under billedet

Afsløret ved en fejl
Egentlig var det meningen, at der først skulle tages hul på Socialdemokraternes kampagne mandag, men den storslåede kampagne blev afsløret mindst 24 timer før, det egentlig var meningen.

Ekstra Bladet gjorde lørdag eftermiddag Socialdemokraternes pressechef opmærksom på, at kampagnen allerede var skudt i gang, og det kom da også bag på politisk ordfører Maja Panduro (S):

Se også: Ups, Helles nye kampagne afsløret ved en fejl  

- Det da lidt skørt, at Ekstra Bladet skal ringe og gøre opmærksom på, at jeres kampagne er gået i luften...

- Gjorde Ekstra Bladet opmærksom på det?

- Ja, jeg ringede til jeres pressechef, han var meget overrasket...

- Nå da, sådan går det nogen gange. Hvis resultatet er, at vores plakater får lov at hænge en dag mere, så er det kun meget godt.

163 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere