Helles sidste besøg hos Anker: Vi talte gamle dage og sang

Anker Jørgensen var nogenlunde frisk til det sidste, fortæller Helle Thorning-Schmidt på sin Facebook

(Privatfoto)
(Privatfoto)

Han var en hædersmand af et helt særligt format. Sådan omtaler den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt nu afdøde Anker Jørgensen.

På sin Facebook har hun slået et billede op af sit sidste besøg hos arbejdermanden, der tilbragte sin sidste tid på plejehjem.

- Han var nogenlunde frisk, og sammen med Kjeld Olesen og Ankers søn Peter talte vi om gamle dage og sang 'Når jeg ser et rødt flag smælde'.

På billedet ses Anker Jørgensen i rullestol flankeret af den tidligere socialdemokratiske udenrigs- og forsvarsminister Kjeld Olesen, Ankers søn Peter Jørgensen og Helle Thorning-Schmidt.

Bagved ses reoler fyldt med propfyldt med bøger i alle størrelser, og over emhætten hænger en gammel udskrift af en artikel fra Berlingske med overskriften 'Sådan er Anker', mens en udskrift fra Politikens kultur-sektion er påklistret døren.

Væggene er nærmest usynlige, og de sidste hvide pletter har Anker Jørgensen skjult ved hjælp af familiebilleder.

- Han glemte aldrig dem, der har mindst og færrest muligheder. Både i Danmark og internationalt. En politiker, der i krisetider traf meget vanskelige og modige beslutninger. Anker var dybt afholdt og respekteret af mange, mange danskere. Og for os socialdemokrater var han et menneske af en helt særlig støbning, der vil blive husket og savnet. Jeg holdt selv meget af Anker og de samtaler, vi havde, skrev Helle Thorning-Schmidt, lige efter Anker Jørgensen var død.

Anker Jørgensen blev 93 år gammel.

(Privatfoto)
(Privatfoto)
 

50 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere