'Helt skæv' plan fra Løkke: Pisk til ældre og studerende - erhvervsfolk jubler

Vi skal arbejde længere og SU'en skal ned på udlandets niveau, samtidig kan erhvervslivet se frem til skattelettelser. Skidt, siger lønmodtagerne. Kanel, siger erhvervslivet

Søren Pape og Lars Løkke trykker hånd under præsentationen af regeringsgrundlaget. Foto: Jonas Olufson
Søren Pape og Lars Løkke trykker hånd under præsentationen af regeringsgrundlaget. Foto: Jonas Olufson

Det nye regeringsgrundlag vil, - hvis det bliver gennemført - komme til at gøre ondt på studerende og ældre danskere i arbejdsstyrken.

Den nye trekløverregering fastholder nemlig Venstres ønske om at skære i SU og hæve pensionsalderen.

Samtidig er der masser af gaver til erhvervslivet.

Regeringen lover simpelthen virksomhederne lavere skatter i et fremtidigt udspil. Desuden skal det være billigere at gennemføre generationsskifte, den lover lavere skatter til iværksættere og billige lån til små virksomheder.

Dertil kommer, at virksomhederne undgår afgifter for seks mia. kroner frem mod 2025.

De tre blå partiledere præsenterer det nye regeringsgrundlag. Foto: Jonas Olufson Dansk politik - 27. nov. 2016 - kl. 16:18 Forstå trekløverregeringens mål på 2 minutter

LO's formand, Lizette Risgaard, er da og så mildt sagt træt af regeringens arbejdsprogram, som også indeholder så lav offentlig vækst (0,3 procent), at det vil gå ud over velfærden, mener hun:

- Det er helt skævt, siger hun i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Vi får en regering, der skaber øget ulighed. Vi risikerer, at det bliver tryghed for de få og utryghed for de mange.

LO kritiserer endvidere, at trekløverregeringen vil videreføre fastfrysningen af grundskylden, hvilket lønmodtagerorganisationen mener, kommer det velbjergede til gavn.

Socialdemokraterne er heller ikke jublende lykkelige:

- Den nye regering har fremlagt et politisk program, der vil trække Danmark i den forkerte retning. Vores fælles velfærd har gjort Danmark stærkt. Det vil man nu svække gennem nedskæringer på et tidspunkt, hvor der kommer flere ældre med berettigede forventninger om omsorg og pleje. Og man vil kræve længere arbejdstid for alle for at give topskattelettelser til de få. Det er ikke den retning, Danmark har brug for, siger politisk ordfører Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.

Glade arbejdsgivere
I regeringsgrundlaget lyder det, at man vil øge beskæftigelsen med op imod 60.000 personer og dermed øge velstanden med 80 milliarder kroner,

Og det får erhvervslivet til at smile bredt.

- Gennemføres regeringsgrundlaget, vil det betyde klart bedre forhold for dansk erhvervsliv. Det vil skabe flere arbejdspladser og øge væksten, hvilket der er behov for, siger adm. direktør Jens Klarskov hos Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Fra Dansk Industri lyder der også glæde, bl.a. for udsigten til lavere indkomstskatter:

- Uden dygtige medarbejdere, ingen vækst. Derfor er det godt for Danmark, at regeringen lægger op til at tage hånd om manglen på medarbejdere – både ved at hjælpe flere danskere fra offentlig forsørgelse ud i et job og ved at sænke skatten på arbejde, siger DI’s adm. direktør Karsten Dybvad i en pressemeddelelse.

295 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere