Annonce:
Annonce:

Helt til grin: 17 betaler varmecheck tilbage

Op mod 10.600 fik fejlagtigt betalt varmecheck. Blot 17 ender med at ville betale tilbage, forventer ministerium, efter frivillig ordning blev oprettet

Det var tidligere klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), der havde ansvaret for varmecheck-kaosset. Foto: Liselotte Sabroe
Det var tidligere klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), der havde ansvaret for varmecheck-kaosset. Foto: Liselotte Sabroe
Annonce:
Følg Politik

Blot 100.000 ender tilbage i statskassen efter millioner i fejlagtigt udbetalt varmecheck. Det fremgår af et aktstykke i Folketinget.

Det svarer til, at blot 17 danske husstande har besluttet sig for at betale den fejlagtigt udbetalte varmecheck tilbage til staten.

Ekstra Bladet beskrev i sin tid, hvordan både borgmestre uden gasfyr samt rigmænd og kollegier uden selvstændigt høje varmeregninger modtog de 6.000 kroner i S-regeringens varmecheck.

Nu skønner Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, at blot 17 er klar til at betale tilbage, efter Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet oprettede et en mailadresse, hvor danskere kunne henvende sig for at betale tilbage.

'Der skønnes under betydelig usikkerhed en indtægt, som opføres på statens indtægtsbudget på 0,1 mio. kr. i 2023. Indtægterne vil således tilfalde statskassen,' skriver Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i et aktstykke.

Annonce:

Aktstykket bliver nu forelagt i Folketingets finansudvalg med henblik på at kunne imødekomme de borgere, der ønsker en mulighed for indbetaling. Tilbage står altså fortsat den egentlige tilbagebetaling.

Lavere end lavt
De blot 100.000 i genvundet indtægt er markant lavere, end hvad myndighederne hidtil har skønnet.

I efteråret kunne Ekstra Bladet beskrive, at 70 danskere overvejede at betale tilbage. Det oplyste Energistyrelsen i september sidste år til Ekstra Bladet.

- Vi har ikke et præcist tal, da vi ikke har registreret det systematisk hos vores support. Vores vurdering er, at vi har modtaget 10-20 mail-henvendelser om det. Derudover er der et sted mellem 30 og 50, der har henvendt sig telefonisk med samme spørgsmål, skrev styrelsen i en mail.

70 overvejer at betale varmecheck tilbage

Fejl til 3,6 mio
I efteråret kunne man fyre med historier om den skandaløst administrerede varmecheck, som gik til stoffer og spil på bosteder, rigmænd, der havde penge nok, og studerende, som ikke var berettiget efter reglerne.

Annonce:

Blandt andet kunne Ekstra Bladet afsløre, hvordan en fejl i systemerne betød, at omkring 600 studerende på Nybrogård Kollegiet i Lyngby fik varmecheck, selvom de slet ikke skulle have haft det.

Det svarer til cirka 3,6 millioner fra statskassen, der ved en fejl blev fordelt til beboerne.

Varmecheck-vanvid: 3,6 millioner udbetalt ved en fejl

Ekstra Bladet kunne også berette, hvordan rejsebranchen havde gyldne uger, da varmechecken blev udbetalt.

Visse rejsebureauer omsatte for en tredjedel over normalen i de dage, hvor pengene landede på danskernes konti.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: