Annonce:
Annonce:

Henrik Sass fejrer 1. maj uden overenskomst

Topsocialdemokraten markerer arbejderkampdagen på sit stamsted Hugos Vinkælder. Beværtningen har til fagbevægelsens frustration ingen overenskomst

Henrik Sass Larsen da han i 2016 brugte sin 1. maj tale til at buldre mod storkapitalens systematiske skatteunddragelse. Foto: EB TV
Henrik Sass Larsen da han i 2016 brugte sin 1. maj tale til at buldre mod storkapitalens systematiske skatteunddragelse. Foto: EB TV
Annonce:
Følg Politik

Det er uformelt og helt i Henrik Sass Larsens ånd, når der igen i år er 1. maj arrangement for Køges socialdemokrater på Hugos Vinkælder.

Den lokale topsocialdemokrat sikrer på den måde udskænkningsstedet behørig omtale for sjette år i træk, når han sin tale klokken halv ti mandag formiddag.

- Her er jeg kommet rigtig meget gennem tiden.

- Det er en af de bedste vinkældre, der findes. For der er ikke noget vin. Der er masser af specialøl til gengæld, sagde Henrik Sass Larsen sidste år, da Ekstra Bladet var forbi.

Sass om kampdags-stamsted: Her er ingen vin, men masser af specialøl

Der er blot et lille problem, som skuffer den lokale fagbevægelse. De ansatte på Hugos Vinkælder arbejder uden overenskomst. Det erkender stedets ejer, Thomas Madsen, overfor Ekstra Bladet.

Annonce:

- Jeg har ikke så meget forstand på det, men det kræver vel, at medarbejderne er organiseret. Det kan jeg jo ikke tvinge dem til. Jeg er ikke sådan en, som tvinger folk til noget. Hos mig skal de have det godt. Og de skal have en ordentlig løn. Vi skal hygge os og have det sjovt.

- Så du mener, at det er dine medarbejdere, som ikke vil have en overenskomst?

- Nej, vi har snakkert om det. Jeg tror ikke, de er interesseret i at organisere sig på den måde. Men hvis de er, så er jeg også klar, siger han.

Stort problem
At arbejderpartiet fejrer arbejderkampdag på et sted uden overenskomst en skidt beslutning, mener den lokale fagbevægelse.

- Jeg synes, det er ærgeligt at vælge et sted uden overenskomst, udtaler Helle Rommedahl, gruppeformand i 3F Køge Bugt.

- Det er i det hele taget et stort problem i Køge at få tegnet overenskomster.

- Thomas Madsen fra Hugos Vinkælder siger de ansatte arbejder på 'overenskomst-lignende forhold,' men den giver du ikke meget for?

- Nej, det gør jeg ikke, fastslår Helle Rommedahl.

Annonce:

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Henrik Sass Larsen. I stedet har kredsformanden for Socialdemokratiet i Køge, Jesper Andersen, sendt denne korte udtalelse på mail:

'Reglen for Socialdemokratiet er, at såfremt der er udtaget konflikt mod en virksomhed, så vil vi typisk anbefale ikke at bruge denne virksomheds service eller produkter. Derudover findes der ingen regler og vi overlader iøvrigt tegning af overenskomster til arbejdsmarkedets parter'.

Historik
Det er ikke første gang, at Henrik Sass Larsen må forholde sig til sin gang på Hugos Vinkælder.

Det var nemlig på Hugos Vinkælder, at Henrik Sass Larsen 20. maj 2011 og hans ven Tommy Kamp mødtes med den tidligere Bandidos-rocker Suzuki-Torben.

PET stillede på den baggrund samt sms'er og telefonaflytning spørgsmålstegn ved Henrik Sass Larsen, da Helle Thorning-Schmidt skulle danne sin regering i efteråret 2011.

Henrik Sass Larsen blev dog senere renset for mistanke. Han fremlagde selv et PET-notat som bevis.

Dansk Folkeparti og fagbevægelsen nærmer sig hinanden

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: